НОВИНИ

Рамадан Аталай: Прокуратурата да провери свръхпечалбата на частни фирми при фотоволтаиците

bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 20.02.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

От ДПС сезираха прокуратурата за сделки, извършвани от производители на ток от фотоволтаици, които според тях крият данъци и печалби, като продават на търговци на борсата. Какво се случва в хаоса на българската енергетика, от която зависи цената на живота ни днес - това коментира в "Говори сега" депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Посланията, които управляващите изпращат, усещането в обществото е, че те не могат да се справят и не разбират за какво са взели властта, смята Аталай.

По думите му, по-голямата част от министрите вече са участвали в правителства, сформирани от президента, така че те не са нови министри,

При тях като че ли има едно неразбиране, че те вече не се занимават с малък бизнес, а с управлението на държавата, смята Аталай.

Според него, няма как да се случи изгарянето на отпадъци в "Мариците", защото сме закъснели с програмата за въглищния преход.

В момента в ЕСО има над 17 000 мегавата заявени за енергия от възобновяеми източници, няма как това да се случи в тази мрежа, допълни Аталай.

В моя избирателен район - Асеновград, идете на пазара, краставиците вече са на цена от 7 лв. Кой е в състояние да ги купи, попита Аталай в коментар за високите цени на тока и поскъпването на храните.

Той коментира и темата за сезирането на прокуратурата заради фотоволтаиците. По думите му, има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и реализират свръхпечалби.

Искаме да се види тези свръхпечалби откъде идват, подчерта депутатът от ДПС. Тъй като са частни фирми, поне да няма нарушения в плащането на данъците, допълни той.

Ако от декември 2020 г. предложението на ДПС за въпроса с американските централи беше прието, днес ние щяхме да имаме още една възможност да се подпомогне при внесена криза, допълни Аталай.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Командирът на ВВС: Няма данни да има заложени компенсации при забавяне на доставката на F-16 от САЩ
Командирът на ВВС: Няма данни да има заложени компенсации при забавяне на доставката на F-16 от САЩ
Манчестър Юнайтед надви Лийдс в луд сблъсък с шест гола
Манчестър Юнайтед надви Лийдс в луд сблъсък с шест гола