НОВИНИ

Рами Киуан беше избран за боксьор №1 на европейското първенство в Сърбия

Българският национал заслужи голямото признание, след като триумфира в категория до 75 кг на шампионата на Стария континент в Белград

рами киуан беше избран боксьор европейското първенство сърбия
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Бокс
15:00, 29.04.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейският ни шампион по бокс Рами Киуан беше отличен за най-добър състезател по време на първенството на Стария континент в Белград, Сърбия, което завърши вчера.

Българският национал триумфира в категория до 75 кг при мъжете, след като постигна четири поредни победи, а във финалния двубой демонстрира воля и характер, за да надиграе с 4:3 съдийски гласа руснака Джамбулат Бижамов.

"Това бе една от трите цели, които съм си поставил – да стана европейски, световен и олимпийски шампион. Първата я изпълних, остават още две. Мачовете ми по принцип протичат доста по-леко, но на този финал трябваше да се преборя със зъби и нокти за победата. Видя се, че и лицето ми пострада доста, но важен е крайният резултат. Всички сме доволни и се радвам, че излъчихме европейски шампион и при мъжете. След 8 руски финала и 8 техни победи имах чувството, че няма да ми дадат победата. Даже съм изненадан, че ми дадоха шанс да се боря за нея. След първия рунд бях разочарован, но знаех, че има още какво да покажа и се концентрирах върху това. Радо (Росенов) и Хавиер (Ибаниес) също се постараха много, но не им дадоха шанс преди мен. Затова знаех, че трябва да направя още повече, за да спечеля", заяви Киуан след спечелването на златния медал .

За Рами триумфът на европейското първенство в Сърбия беше втори голям успех от началото на календарната година, след като през март той заслужи и квота за Олимпийските игри в Париж при 71-килограмовите.

"Смятам, че съм едно от водещите имена в категория до 71 килограма. Направих сериозна заявка за олимпийското злато. След седмица започваме усилена подготовка за Париж, фокусът вече отива изцяло натам и изчистване на детайлите", допълни Рами Киуан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Товарният кораб "Дракон" се отдели от МКС и пое курс към Земята
Товарният кораб "Дракон" се отдели от МКС и пое курс към Земята
Водещите кандидати за председател на ЕК излизат на дебат в Маастрихт
Водещите кандидати за председател на ЕК излизат на дебат в Маастрихт