НОВИНИ

Рами Киуан и Уилям Чолов: Вярваме, че ще стигнем до финала

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:55, 22.02.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
рами киуан уилям чолов вярваме стигнем финала
Снимка: БФ Бокс
Слушай новината

Българските представители в категория до 75 кг в международния боксов турнир за Купа "Странджа" Рами Киуан и Уилям Чолов са уверени, че могат да се преборят за място във финала, а защо не и за златното отличие от най-стария европейски боксов турнир.

По-рано днес двамата стартираха участието си в надпреварата с категорични победи, като Киуан се справи с индиеца Сумит, докато Чолов надигра арменеца Вахтанг Харутюнян.

"Не мисля, че мачът ми беше труден. Честно казано очаквах да ми бъде много по-трудно. Индиецът се оказа удобен противник и всичко в играта ми се получаваше. Той със сигурност не е слаб боксьор или някой случаен, тъй като е бронзов медалист от последните Азиатски игри", заяви Киуан

"Като за въвеждащ мач в турнира, срещата не беше никак лесна. Противникът ми беше много силен физически и това ме затрудни. Но така е в първите мачове. Щом веднъж навляза в турнира и усетя ринга и играта си, ще изглеждам все по и по-добре", коментира Чолов.

И двамата ни боксьори споделиха още, че се чувстват уверени и смятат, че могат да стигнат до спора за титлата, където Киуан и Чолов биха могли да се изправят един срещу друг.

"Здрав съм, подготвен съм добре и се чувствам в много добра форма. Предстоят ми тежки мачове, но съм напълно уверен, че мога да стигна до финала и вярвам, че това е годината, в която да спечеля купа "Странжда". Целта ми е да участвам на световното първенство в Узбекистан в тази категория. След него може да помисля за смяната ѝ, тъй като 75 килограма не е в олимпийската програма", каза Рами Киуан.

"Вярвам, че мога да участвам във финалния мач. Ще дам всичко от себе си, за да стигна максимално далеч. Този тип турнири са много добри за моето усъвършенстване като боксьор, за моето развитие. Аз съм все още млад, тепърва навлизам в мъжкия бокс и тепърва ще се доизграждам. Като съм завършен, тогава ще станат и още по-големите неща", завърши Уилям Чолов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев на срещата Б-9: Нуждаем се не само от стратегия как да бъде спряна войната, но и как да бъде спечелен мирът
Радев на срещата Б-9: Нуждаем се не само от стратегия как да бъде спряна войната, но и как да бъде спечелен мирът
Здравният министър: Надявам се до юни-юли да имаме хеликоптери за спешна помощ
Здравният министър: Надявам се до юни-юли да имаме хеликоптери за спешна помощ