НОВИНИ

Рами Киуан в предаването "Аз съм"

рами киуан предаването съм
bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 11.05.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

В поредния брой на предаването за млади и талантливи български спортисти "Аз съм" ви представяме европейския шампион по бокс Рами Киуан.

От началото на годината талантливият ни състезател вече постигна няколко значими успеха, като освен титлата на Стария континент при мъжете той завоюва и квота за Олимпийските игри в Париж 2024.

Рами признава, че като дете е бил "малко по-агресивен", което всъщност го кара да желае да се занимава с кикбокс. Родителите му очаквано първоначално са скептични към желанието на техния син, но в крайна сметка го записват на тренировки, когато той е на 13 години.

Десет години по-късно Киуан вече има зад гърба си редица значими постижения, като на първо място той поставя златния си медал от европейското първенство в Белград, но все пак не крие, че мечтае и за още нещо.

"Спечелването на квота за олимпийските игри за мен е една възможност да напиша история. Да стана олимпийски шампион и да бъда запомнен в историята на България", сподели българският боксьор.

"Аз съм доста неудобен съперник, защото съм висок, играя с обратен гард и стилът ми е по-нестандартен. Да бъдеш неудобен за мен си идва още от дните, когато започваш да се занимаваш с бокс. Радостното е, че старши треньорът на националния отбор Жоел Арате харесва това качество в мен и се опита да го оптимизира", признава още Рами Киуан.

Цялото предаване "Аз съм" с участието на Рами Киуан гледайте във видеото, както и в YouTube канала на Българската национална телевизия (БНТ)!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удостоверяването на машините за гласуване стартира днес
Удостоверяването на машините за гласуване стартира днес
Най-мощната магнитна буря от повече от 20 години връхлетя Земята
Най-мощната магнитна буря от повече от 20 години връхлетя Земята