НОВИНИ

Ранен гол донесе победа на Локомотив Пловдив срещу ЦСКА

Единственото попадение в мача на „Лаута“ реализира Петър Андреев още в петата минута. 

ранен гол донесе победа локомотив пловдив цска
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:38, 26.05.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив Пловдив завърши с победа сезона в Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над ЦСКА като домакин в двубой от последния 35-и кръг на шампионата. Единственото попадение в мача на „Лаута“ реализира Петър Андреев още в петата минута.

Двубоят започна отлично за "смърфовете", които откриха резултата още в петата минута. Бабакар Дион центрира от десния фланг към наказателното поле, където Петър Андреев бе изпуснат от защитата на „червените“ и падайки успя да засече с глава в мрежата на Димитър Евтимов за 1:0.

Малко след това голмайсторът на пловдивчани бе принудително заменен от Кристиян Пешов заради контузия.

Втората част започна с добра възможност пред вратата на гостите от столицата. Защитата на „червените“ не се ориентира добре при центриране от пряк свободен удар и след разбъркване Мичи Нтело бе оставен да стреля от близка дистанция, Евтимов обаче парира, а при добавката на белгиеца Лазар Туфегджич изчисти пред голлинията.

Играчите на Стамен Белчев отговориха в 53-та минута. Георги Чорбаджийски засече с глава центриране на Джонатан Линдсет, но Мартин Луков показа отличен рефлекс и успя да отклони топката, която след това срещна напречната греда.

В 81-та минута Иван Турицов получи добра възможност да обстрелва вратата на Локомотив Пловдив от около 12-13 метра, но Луков за пореден път се справи със ситуацията и така домакините се поздравиха с крайния успех.

Така „смърфовете“, които днес бяха водени от Константин Мирчев, приключват кампанията на пето място в класирането с 58 точки.

ЦСКА пък завършва сезона на трета позиция с 67 точки и ще играе бараж за участие в турнира Лига на конференциите срещу седмия в крайното подреждане.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каролин Гарсия започна с победа участието си на Ролан Гарос
Каролин Гарсия започна с победа участието си на Ролан Гарос
Нов Сливенски митрополит - има ли знаци на разделение в Светия синод?
Нов Сливенски митрополит - има ли знаци на разделение в Светия синод?