НОВИНИ

Разбиха мащабна схема за нелегално производство на цигари в Пазарджик

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 07.12.2023 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Мащабна организация за нелегално производство и разпространение на цигари е разкрита на територията на област Пазарджик и град София. От два склада в столицата и село Калугерово са иззети общо над 3 500 мастербокса с цигари.

Престъпната схема е разкрита след сигнал за продажба на цигари без бандерол. Операцията е започнала преди 6 месеца.

"В хода, на което разследване, се е стигнало до няколко частични реализации, една от която е през октомври месец на територията на град София, където също беше открит склад, от който бяха иззети 1 318 мастербокса цигари", каза ст. комисар Калин Литов, зам.-директор на ГДБОП.

"В следствие на което, достигаме до село Калугерово, област Пазарджик, в което колегите на четвърти, след претърсване и изземване, достигат до едно количество, което е изключително сериозно за нашия пазар, а именно 2 218 мастербокса цигари", каза гл. комисар Явор Серафимов, директор на ГДБОП

Акцията в склада води до разкриване и на нелегалното производство на цигари в пазарджишкото село Гелеменово. Във фабриката са работили поне 10 човека, по всяка вероятност добре обучени чужденци. В момента се издирват хората, които стоят зад цялата тази организация. Засега има само един задържан, свързан със склада в Калугерово.

Разкритото нелегално производство на цигари е нанесло на бюджета щети за милиони левове. Само от задържаните в двата склада цигари, загубите за бюджета са най-малко 12 милиона лева. Освен в България нелегално произведените цигари са продавани и в Гърция, Румъния и Франция.

Репортер: Величка Ачева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пропадна част от крайбрежната алея във Варна
Пропадна част от крайбрежната алея във Варна
Отложиха второто дело за разменените бебета в "Шейново"
Отложиха второто дело за разменените бебета в "Шейново"