НОВИНИ

Разкопана улица пречи на жителите на благоевградски квартал да стигнат до домовете си

bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 23.04.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Жители на благоевградския квартал „Плаж махала" не могат да стигнат до домовете си заради недовършени ремонтни дейности. Повече от половин година, няколко от улиците са оставени без тротоари и асфалт, с разбити шахти.

Ремонтът на улиците е започнал октомври месец миналата година и е трябвало да бъде завършен за четири месеца. По проект са били предвидени подмяна на ВиК-тръби, асфалтовата настилка и тротоарите.

Жител на Благоевград: Тръбите ги смениха, но фирмите, които изпълняваха това нещо, самите работници казваха, че за пръв път работят такова нещо. Къртеше един багер скалите и при къртенето нанесе доста шести по сградите. На мен лично, имам напукани стени и колони, което не знам дали въобще ще се възстанови.

Заради разбитите тротоари и настилка, много от хората оставят колите си на близкия паркинг, защото не могат да стигнат до гаражите си.

Асен Бачев: Е я долу шахтата са сутринта пак един мина, закачи колата отдолу. Всеки ден я слагаме с лостове, защото е тежка, ние сме възрастни хора и не можем да я вдигнем.

Малинка Гогова: Тука колите като е сухо, това нещо, вътре е страхотно. Всичко е песък, песък, песък. Тука буксуват непрекъснато. Не могат да се изчакат нагоре. Не може такова нещо. Тия фирми затова са вземали тия пари, да дойдат да си го оправят.

От община Благоевград казаха, че извършен оглед на улиците и все още не може да се асфалтира, тъй като трябва бъде извършено допълнително уплътняване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки сигнали за нарушени трудови права във Варна
Десетки сигнали за нарушени трудови права във Варна
Арестуваха нападателите на журналиста Слави Ангелов
Арестуваха нападателите на журналиста Слави Ангелов