НОВИНИ

Разкриха домашна оранжерия за марихуана в Пловдив

разкриха домашна оранжерия марихуана пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 17.04.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Криминално проявен мъж от Поморие е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление, след като е установен от пловдивски криминалисти в момент на притежание на голямо количество наркотични вещества.

Проверката на мъжа е извършена на оживен булевард в областния град малко след 21.30 часа на 14 април. Криминалистите разполагали с оперативна информация, че той търгува с дрога. При вида на униформените 27-годишният мъж от крайморски град - с множество криминалистични прояви по линия наркоразпространение, побягнал и изхвърлил в близко улично кошче хартиена торба с бяло вещество на бучки и прах - амфетамин с тегло близо половин килограм. След кратко преследване той бил задържан.

В хода на операцията са осъществени процесуално-следствени действия и на територията на още две населени места. Извършени са претърсвания на автомобили, къщи, апартаменти, стопански постройки и гаражни помещения, находящи се в хасковското село Родопи и подбалканските градове Карлово и Сопот. В помещения, снабдени с вентилационна инсталация и рефлекторни лампи, криминалистите открили 116 добре отгледани растения коноп, повечето от които със съцветия и с височина около 60 см, засадени в саксии.

Задържани са и двама мъже - единият на 46 години от Сопот, а другият на 60 години, жител на село Родопи. Разследващите продължават работата си в рамките на образуваните по двата случая производства и под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът се сбогува с херцога на Единбург принц Филип
Светът се сбогува с херцога на Единбург принц Филип
Страхотен Ивайло Иванов е само на крачка от финала на Европейското!
Страхотен Ивайло Иванов е само на крачка от финала на Европейското!