НОВИНИ

Разкриват специален кабинет за пациенти с COVID-19 в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 10.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Регионални

В Пловдив вече има определена сграда, в която ще се разкрие кабинет за COVID пациенти. Там ще има дежурни общопрактикуващи лекари.

Това се случва в изпълнение на заповедта на здравния министър доболничната помощ да се включи в борбата с епидемията на първа линия.

392 души са новите случаи на коронавирус за последното денонощие в Пловдивска област. На този фон в града днес се обсъжда идеята на здравното министерство за разкриване на COVID кабинети към общинските ДКЦ-та.

Новата система за свободни легла в COVID отделенията в Пловдив вече работи

За момента е определено помещение за това, като то е извън сградата на бившата втора поликлиника. Така ще се спазят изискванията съмнителните за COVID-19 пациенти да не се смесват с другите болни. Помещението обаче се нуждае от ремонт и оборудване, и ще отнеме около седмици да бъде пригодена за целта.

В ДКЦ-2 работят 30 общопрактикуващи лекари, част от тях тази сутрин се срещнаха с управителя на здравното заведение и идеята да дежурят в този триажен център към този момент не се приема единодушно "за". Чуха се мнения, че не е редно да правят антигенни тестове и че нямат осигурено защитно облекло.

Вижте повече във видеото.

Автор: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава облачно и мъгливо, на места с ръмежи от дъжд
Остава облачно и мъгливо, на места с ръмежи от дъжд
Изписват Марадона от болницата до дни
Изписват Марадона от болницата до дни