НОВИНИ

Учениците от 6-и до 12-и клас в община Пловдив преминават на онлайн обучение

bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 10.11.2020 (обновена)
5280
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Учениците от 6-и до 12-и във всички училища на територията на община Пловдив преминават към обучение от разстояние в електронна среда от 11 ноември до 22 ноември включително. Това реши след заседание Областният кризисен щаб в Пловдив.

В останалите общини – 17 от област Пловдив, учениците ще учат присъствено, като директорите са задължени да спазват всички указания, разписани от Министерството на образованието и науката, съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Над 1 050 са заразените или карантинирани ученици в Пловдив, близо 140 са учителите в болнични. Тъй като децата до 12 години не могат да са сами вкъщи, в дистанционно обучение засега излизат само учениците от 6-и до 12-и клас.

Иванка Киркова - началник на РУО-Пловдив: Нека самите директори да преценят дали се налага и по какви причини да бъде осигурено онлайн обучение на учениците от пети клас и по-малките.

Всички пловдивски училища са напълно обезпечени технически и още от 2019 година работят с облачни платформи, заявиха от общината и препоръчаха да се правят повече проекти и да се работи на групи.

Стефан Стоянов - зам.-кмет на Община Пловдив: Онлайн видео конферентна връзка през един цял учебен час не е дистанционно обучение - това няма абсолютно никакъв смисъл, освен ако не искаме да ни боли главата по обед.

Разкриват специален кабинет за пациенти с COVID-19 в Пловдив

С две седмици се удължава действието и на всички други противоепидемични мерки в града, а екипи на общинския инспекторат и полицията тръгват на масирани денонощни проверки за спазването им.

Затворени остават вечерните заведения, както и определеното работно време и вечерен час за другите заведения.

В сила е препоръката при възможност да се обособи зелен коридор за клиентите над 65 г. в хранителните магазини.

Остава да действа и забраната за посещаване на молове от непълнолетни без придружител.

Имаме нужда от доброволци в болниците, призова още областният управител Дани Каназирева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изписват Марадона от болницата до дни
Изписват Марадона от болницата до дни
Как работят изнесените фургони пред болниците в страната?
Как работят изнесените фургони пред болниците в страната?