НОВИНИ

Разпитаха Тошко Йорданов заради твърдения за натиск срещу министър Йоловски

Депутатът от ИТН беше извикан в Софийската градска прокуратура заради твърдения на министъра на електронното управление, че му е упражняван натиск 

Тошко Йорданов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:39, 13.11.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов се яви на разпит в Софийската градска прокуратура по повод твърдения на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че му е упражняван натиск.

Непосредствено преди първия тур на изборите на 29 октомври министърът заяви на председателски съвет в Народното събрание, че му е бил оказван натиск от Кирил Петков и Божидар Божанов. За случая разказа самият Йорданов, а пред журналисти допълни, че пред разследващите ще каже същото, което каза и в деня след председателския съвет.

Йорданов припомни, че на срещата са присъствали вицепремиерът Мария Габриел (тогава в качеството на премиер), членове на Централната избирателна комисия и представители на всички парламентарни групи, с изключение на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" (ПП-ДБ).

Депутатът допусна, че вероятно всички присъствали на този председателски съвет, по време на който са се чули тези заплахи, също ще бъдат разпитвани. "Това не е дума срещу дума", категоричен бе Йорданов. Ако не обърнат внимание, това ще е престъпление. Тук става дума за корупция в огромни размери и за заплахи, обясни още депутатът.

По темата за бюджета Тошко Йорданов каза, че той расте в последните четири години с огромни темпове. Външният дълг - също, а благосъстоянието на хората пада, цените са в пъти по-високи, каза Йорданов и допълни, че това го притеснява.

Според него министърът на финансите Асен Василев залага в бюджета за 2024 г. огромни пари, за които се казва, че са за капиталови разходи за министерства. Целта е да се направят улици, водопроводни мрежи. Парите не стигат до общините и се връщат обратно в бюджета, посочи Йорданов. Така, според Йорданов, Василев казвал "колко сме добре с дефицита".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евгения Тарасова и Владимир Морозов прекратяват състезателната си кариера
Евгения Тарасова и Владимир Морозов прекратяват състезателната си кариера
ЕС преминава към цифрови визи за Шенгенското пространство
ЕС преминава към цифрови визи за Шенгенското пространство