НОВИНИ

Разследват инцидента с големия аквариум в Берлин - вижте кадри

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
18:22, 16.12.2022
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Берлин се прости внезапно с една от големите си туристически атракции. Огромен цилиндричен аквариум с 1500 тропически риби се пръсна на парчета и заля фоайето на хотел в германската столица. Двама души са ранени от стъклени отломки.

Огромен аквариум се пръсна на парчета в Берлин

Кадрите са заснети призори, секунди след като стената на аквариума се пропуква и повече от един милион литра вода помитат фоайето на хотел в центъра на Берлин. Ударната вълна избива стъклата на приземния етаж и изкарва отломките на улица "Карл-Либкнехт", част от която остана затворена часове наред.

"Беше като звук от фойерверк, но вътре в хотела всичко се разтресе. Преобърнах се в леглото и паднах. Не забелязах никакво движение и не можех да разбера какво се е случило", казва Клаудия Гонзалес, гост на хотела.

Поради ранния час в района не е имало хора и сериозен трафик и това е причината да няма много пострадали. Гостите на хотела бяха евакуирани с автобуси.

Така изглеждаше доскоро 14-метровият цилиндричен аквариум, за който се твърди, че е най-големия от този тип в света. Във вътрешността му има вграден асансьор. Пътуването в него е основна атракция в развлекателната част на хотелския комплекс.

Причината за инцидента се разследва. Има предположения, че студът в германската столица е допринесъл за пропукването на аквариума. Призори температурата в Берлин е била минус 7 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Феновете, които станаха световноизвестни на Световното в Катар
Феновете, които станаха световноизвестни на Световното в Катар
Локомотив Пловдив пожела успех на Лудогорец срещу Андерлехт в Лигата на конференциите
Локомотив Пловдив пожела успех на Лудогорец срещу Андерлехт в Лигата на конференциите