НОВИНИ

Разследват лекар от Исперих заради фиктивни прегледи и фалшиви документи

криминално проявен шофьор стреля газов пистолет нападна мъж засичане пътя
bnt avatar logo
от БНТ
15:08, 10.11.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Разследват лекар от Исперих заради фиктивни прегледи и неистински документи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

От иззетите материали става ясно, че медикът е извършил фиктивни прегледи на над 190 лица, за което се е възползвал от парично възнаграждение. Неговата практика е на територията на град Исперих и близките седем села. В хода на разследването са установени данни за съставяне на документи с невярно съдържание, за които са получавани неправомерно средства от здравната каса.

Действията на служителите на реда са част от проверките, свързани с установени груби закононарушения при гласуването в подвижни секции на изборите от 4 април и 11 юли тази година.

Данни за извършени престъпления са констатирани и при изготвянето на неистински медицински бележки, които са използвани за гласуване в подвижна секционна избирателна комисия на предходните избори.

По случая е образувано досъдебно производство, като всички материали ще бъдат докладвани в прокуратурата, когато приключат съответните проверки. В процес на изясняване е и размерът на нанесената щета.

От полицията уточниха, че продължават действията и проверките им по огласените в края на октомври от директора на МВР-Разград старши комисар Диян Минков случаи на завишен брой на заявки за гласуване с подвижна избирателна кутия от хора с трайни увреждания в региона.

Тогава бяха образувани общо 9 досъдебни производства, а старши комисар Минков разкри фрапиращи разкрития, включващи признания на хора, които разказват, че не са подавали заявления за гласуване в подвижна секция, че не са се срещали с личния си лекар от няколко години, както и за едно и също медицинско лице издало огромен брой документи с невярно съдържание.

Разследването продължава, като действията на криминалистите обхващат медицински и длъжностни лица в общините – с оглед установяване на случаи за безконтролно приемане на заявления, без проверка дали въпросните податели отговарят на законовите изисквания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все пак отложиха мачове на ЦСКА и Лудогорец за 2022 година
Все пак отложиха мачове на ЦСКА и Лудогорец за 2022 година
Арда потвърди раздялата с Чиликов
Арда потвърди раздялата с Чиликов