НОВИНИ

Разследват убийството на два благородни елена в с. Тъжа

Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 20.06.2023 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Труповете на два благородни елена са открити в землището на с. Тъжа в неделя. Сигнал за случая е постъпил в полицейския участък на Павел баня сутринта в понеделник.

Животните са забелязани от работници, които са били на розобер в непосредствена близост.

В неделя сутрин получих сигнал, че в близост до с. Тъжа са намерени два убити благородни елена. Мъжки животни, млади - единият на около 3 години, другият е 5-годишен. Още не е установено по какъв начин са убити, води се досъдебно производство", обясни Андон Кондузов - директор на ловното стопанство в Павел баня.

По всяка вероятност изстрелите са направени с нарезно оръжие. Това, че животните са слезли толкова ниско до населеното място говори, че са се чувствали спокойни.

"Възмутен съм от това бракониерско грубо деяние, че са посегнали в абсолютно забранено за лов време на две млади животни", коментира директорът на ловното стопанство.

Кондузов смята, че елените са убити в първите часове на сутринта, а бракониерите вероятно са се уплашили от берачите на рози, които също пристигат на работа много рано. По думите му благородните елени на територията на ловното стопанство са около 340.

Криминалисти от РУ-Казанлък работят по случая, образувано е досъдебно производство. Ако бракониерите бъдат установени и заловени, ги очаква затвор до една година, както и парична глоба.

Вижте повече в прякото включване на Десислава Петкова

Гледайте още от "България в 60 минути"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна футболният турнир Botev cup
Започна футболният турнир Botev cup
НДК светва в синьо по случай Световния ден на бежанците
НДК светва в синьо по случай Световния ден на бежанците