НОВИНИ

РБ Лайпциг си отмъсти на ПСЖ, Юнайтед допусна загуба в Истанбул

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:19, 05.11.2020
Чете се за: 01:18 мин.
Футбол
лайпциг отмъсти псж юнайтед допусна загуба истанбул

Футболистите на Юлиан Нагелсман си върнаха на парижани за изгубения полуфинал в турнира през миналия сезон, надигравайки ги с 2:1 у дома, докато със същия резултат Истанбул Башакшехир записа първата си победа изобщо в турнира, надделявайки над Манчестър Юнайтед.

В Лайпциг гостите бяха без голяма част от своя титулярен състав, но въпреки това започнаха по-силно и поведоха още в 6-та минута. Мойс Кийн комбинира с Анхел ди Мария и аржентинецът прониза вратаря Гулачи в долния ляв ъгъл.

Отново бившия играч на Манчестър Юнайтед имаше златен шанс да удвои в 15-та минута, но пропусна да се разпише от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Упамекано.

Постепенно домакините изравниха играта и битката се пренесе в средата на терена, като и двата тима на моменти действаха доста грубо.

Отново Ди Мария беше в центъра на събитията в 37-та минута, когато негово попадение бе правилно отменено заради засада.

Само пет по-късно немският тим изравни чрез Нкинку, който се възползва от подаване на Анхелиньо и с прецизен удар възстанови паритета в срещата.

В началото на втората част пропуски направиха Форсберг и Кийн, преди все пак в 57-та минута, домакините да излязат напред.

Кимпембе игра с ръка в наказателното поле и след намеса на системата ВАР, Лайпциг получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Форсберг, който не сбърка за 2:1.

Гостите се втурнаха в търсене на изравняване, но надеждите им бяха попарени в 69-та минута, когато Идриса Гей получи втори жълт каротн.

Останали с човек повече футболистите на Нагелсман можеха да стигнат и до трети гол, но пропуск направи Нкунку.

В самия край пък парижани останаха едва с 9 души, след като и Преснел Кимпбембе видя червения цвят на картона.

Другата среща от групата пък предложи една от големите изненади в турнира до момента, след като Истанбул Башакшехир надигра с 2:1 у дома Манчестър Юнайтед.

Две чудесни контраатаки на домакините им донесоха аванс от 2:0 до 40-та минута, като точни бяха Демба Ба и Eдин Вишча.

Антони Марсиал намали за "червените дяволи" малко преди почивката, но след нея те стигнаха само до един точен удар на Бруно Фернандеш и трябваше да преглътнат първата си загуба в турнира.

В класирането тимът на Оле Гунар Солскяер води с 6 точки, колкото има и РБ Лайпциг. ПСЖ и Истанбул ББ са на последните две позиции с по 3 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музиканти търсят помощ от държавата за справяне с последствията от COVID кризата
Музиканти търсят помощ от държавата за справяне с последствията от COVID кризата
Владимир Каролев и Мартин Табаков не очакват обрат в полза на Тръмп
Владимир Каролев и Мартин Табаков не очакват обрат в полза на Тръмп