НОВИНИ

Реакции в парламента след рокадите в правителството

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
19:43, 23.07.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

БСП определи промените в кабинета като имитация и опит на премиера да оцелее на всяка цена. От партия "Воля" намират промените за недостатъчни, защото са очаквали по-широк експертен кабинет.

От левицата смятат , че смяната на 4-ма министри не е промяна и че модела на управлението остава същият.

"Не е огромен ремонт, а имитация, този филм сме го гледали 12 пъти.12 пъти са сменяни министри в този кабинет, но всичко продължава по старому. Резултатът от действията на премиера днес е - агонията продължава", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова.

В левицата смятат, че правителството не е чуло гласа на протестиращите, които искали оставката на премиера, а той спасявал себе си.

"Целта на днешните действия на премиера са оцеляване на всяка цена без оглед на последиците за държавата. Нашата позиция остава непроменена. Оставка на Борисов и целия кабинет, и предсрочни избори", допълни Нинова.

Тя намира мотивите за свалянето на министрите за объркани, а назначаването на вицепремиер на НФСБ като сделка с Валери Симеонов да остане в управлението.

От партия "Воля" казват, че са изненадани, и промените са недостатъчни.

"Ние очаквахме един много по-широк експертен кабинет с много по-голяма и широка обществена и политическа подкрепа. С този акт на правителството явно управляващите показват, че са си самодостатъчни", коментира Кръстина Таскова.

От партията на Марешки очакват сериозна антикризисна програма от кабинета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лютви Местан отива на съд за катастрофата край село Загорско
Лютви Местан отива на съд за катастрофата край село Загорско
Без арестувани след блокадите на 7 кръстовища в София
Без арестувани след блокадите на 7 кръстовища в София