НОВИНИ

Реал Мадрид приземи Жирона и се откъсна на върха в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:37, 10.02.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
реал мадрид приземи жирона откъсна върха лига
Слушай новината

Реал Мадрид разби с 4:0 у дома Жирона в директния спор между двата тима за първото място в класирането на испанската Ла Лига.

За "лос бланкос" успехът бе втори през кампанията срещу този съперник, като е любопитно да се отбележи, че единствените загуби на "бяло-червените" от Каталуния са именно от състава на Карло Анчелоти.

Тази вечер на "Сантияго Бернабеу" обаче доминацията на Кралския клуб беше пълна, като домакините откриха резултата още в 6-ата минута след страхотно изпълнение от дистанция на Винисиус Жуниор.

Десетина минути преди края на първата част отново бразилецът беше в центъра на събитието, когато пусна отлично извеждащо подаване от Джуд Белингам, който преодоля стража на гостите и след това прати топката в опразнената врата, за да направи резултата 2:0 в полза на Реал.

В 54-ата минута отново англичанинът направи аванса на мадридчани класически, вкарвайки при добавка след изстрел на Винисиус.

Скоро след изтичането на първия час игра пък дойде моментът и на Родриго, който с удар от границата на наказателното поле реализира четвърти гол за "Белия балет", с което оформи и крайното 4:0.

Победата позволи на Реал Мадрид да се откъсне на върха в подреждането с актив от 61 точки, като 35-кратните шампиони на Испания вече имат аванс от пет пункта пред втория Жирона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репетиция с факли за Луковмарш в София
Репетиция с факли за Луковмарш в София
Светът в Годината на Дракона
Светът в Годината на Дракона