НОВИНИ

Реал Мадрид спечели дербито срещу Олимпиакос от редовния сезон в Евролигата

bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 26.01.2024
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт

Носителят на трофея в Евролигата Реал Мадрид победи с 90:85 гръцкия Олимпиакос в среща от 23-ия кръг на редовния сезон в настоящото издание на най-престижната баскетболна надпревара в Европа.

В своя "Уизинк Сентър" "лос бланкос" имаха преднина от 24 точки малко преди края на втората четвърт, но във финалните секунди на срещата гръцкият гранд стопи изоставането си до само три пункта при 86:83. Все пак баскетболистите на Чус Матеу не допуснаха обрат, тъй като важен кош отбеляза гарда Факундо Кампацо при оставащи само 24 секунди до финалната сирена.

Босненецът Джанан Муса бе най-резултатен за победата на Реал с 20 точки, още 16 прибави хърватинът Марио Хезоня, а аржентинците Габриел Дек и Факундо Кампацо завършиха съответно с по 14 и 12 точки.

По този начин Реал Мадрид остава начело в подреждането на Евролигата с баланс 20-3, докато Олимпиакос е на 9-о място в подреждането с показатели 12-11. За състава от Пирея най-резултатен във вчерашната вечер стана Костас Папаниколау със своите 25 пункта.

В друг двубой с пряко отношение към челните места в класирането Фенербахче победи Виртус Болоня у дома с 88:75. В Истанбул италианският представител водеше след първата четвърт с 25:21, но с много силна игра във втората и третата "фенерите" обърнаха хода на срещата.

Центърът Джонатан Мотли завърши с 23 точки и 11 борби за турския тим, докато за Виртус Ифе Лундберг вкара 17 пункта.

В класирането Фенербахче е 5-и с актив 14-9, докато Виртус остава на 3-ата позиция с 15 успеха и 8 поражения.

В един от най-любопитните мачове от програмата Макаби Тел Авив се наложи над гръцкия Панатинайкос с 90:75 в мач, който се игра в Белград. Играчите на израелският тим стреляха над 50% от игра, което бе с близо 10% повече от това, което показа баскетболистите на "детелините".

Уейд Болдуин вкара 22 точки за Макаби, а Лоренцо Браун, Джош Небо и Бонзи Колсън добавиха по 14 за победитителите. За Панатинайкос Панайотис Калайцакис отбеляза 17 пункта, а Джериан Грант, Кендрик Нън и Константинос Митоглу завършиха с по 13.

Победата изкачи състава от Тел Авив на шесто място с 13 успеха и 10 поражения, докато гърците са 4-и с баланс 14-9.

В другите два мача от снощи двата тима в дъното на класирането Алба Берлин и АСВЕЛ Лион-Вильорбан постигнаха петите си победи. Германците надиграха у дома Цървена звезда с 89:80, докато АСВЕЛ спечели със 76:64 при визитата си на Байерн Мюнхен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът образува второ дело срещу прокурорския син от Перник
Съдът образува второ дело срещу прокурорския син от Перник
Асен Василев отчете разходите на държавата за издръжката на украинските бежанци
Асен Василев отчете разходите на държавата за издръжката на украинските бежанци