НОВИНИ

Реал Мадрид завърши редовния сезон в Евролигата с успех и рекордно постижение, Анадолу Ефес се добра до play-in турнира

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:06, 11.04.2024
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
реал мадрид завърши редовния сезон евролигата успех рекордно постижение анадолу ефес добра play турнира

Актуалният носител на трофея в баскетболната Евролига Реал Мадрид завърши с успех участието си в редовния сезон на надпреварата през настоящата кампания, надигравайки с 64:62 като гост литовския Жалгирис в двубой от 34-ия кръг.

Така "лос бланкос" завършват редовната фаза на турнира с баланс 27-6, което е нов рекорд за най-много победи преди старта на плейофите в най-престижното европейско клубно състезание. До този момент върховото постижение се държеше от Фенербахче, който през сезон 2018/19 регистрира 25 успеха, но то бе подобрено от испанския гранд още преди две седмици.

Иначе тази вечер в Литва големият герой за Реал се казваше Габриел Дек, който вкара със сирената, за да донесе победата на своя тим, която маркира перфектният завършек на редовния сезон в Евролигата за момчетата на Чус Матео.

Най-резултатен за "Кралския клуб" тази вечер стана Джанан Муса със своите 17 точки, Марио Хезоня завърши с 16, докато за домакините Брейди Манек и Кийнън Еванс, а загубата на техния Жалгирис означава, че съставът приключва надпреварата на 14-ото място с показатели 14-20.

В същото време носителят на трофея в Евролигата за сезоните 2020/21 и 2021/22 Анадолу Ефес си гарантира място в новосформирания play-in турнир след победа със 100:55 у дома срещу Цървена звезда.

Така турският отбор съхранява шансове за попадане в плейофите, но за целта ще се нуждае от два поредни успеха в един мач, като на първо време техен съперник ще бъде загубилият сблъсъка между Виртус Болоня и Баскония, а след това евентуално победителят от този дуел или израелския Макаби Тел Авив, който днес си подпечата 7-ата позиция в подреждането, след като се наложи с 92:86 над Олимпия Милано.

Любопитното е, че в спора за място в play-in турнира Анадолу Ефес съумя да се пребори не с кой да е, а с големия противник на Цървена звезда - Партизан Белград, който тази година няма да играе в плейофите.

Междувременно в битката за второто място Панатинайкос срази АЛБА Берлин с 84:75, докато Монако се справи с Байерн Мюнхен с 89:85 и така гръцкият тим завършва втори в редовната фаза за сметка на монегаските. Добрата новина и за двата състава е, че те ще разполагат с домакинско предимство в предстоящите плейофи, които стартират на 23 април.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аталанта смълча "Анфилд" и докосва полуфиналите в Лига Европа
Аталанта смълча "Анфилд" и докосва полуфиналите в Лига Европа
От 15 април ЦИК започва да приема документите на кандидатите за изборите
От 15 април ЦИК започва да приема документите на кандидатите за изборите