НОВИНИ

Реал отново спечели "Ел Класико" и поведе в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:19, 11.04.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Футбол
реал отново спечели класико поведе лига

"Лос бланкос" оформиха дубъл през сезона срещу Барселона, след като надиграха "каталунците" с 2:1 на своя стадион "Алфредо ди Стефано" в среща от 30-ия кръг на испанското футболно първенство.

С победата Реал (Мадрид) излезе начело в подреждането в Испания, като е с равен брой точки с градския съперник Атлетико - двата мадридски отбора са с по 66 пункта. Момчетата на Роналд Куман пък са трети само с един пункт по-малко.

Двубоят предложи много интригуващи епизоди, като осен трите гола в него, Реал и Барса удариха общо четири греди, а за капак на всичко към края на редовното време домакините останаха с 10 човека, след като Каземиро беше изгонен за втори жълт картон.

"Белите" излязоха напред в 13-та минута, когато Лукас Васкес намери Карим Бензема в наказателното поле, а французинът се разписа след много ефектно изпълнение с пета.

Освен това двата тима удариха по две греди, и за да е пълна драмата, втората за гостите дойде в последните секунди. В края на мача Каземиро от домакините бе изгонен, след като получи втори жълт картон в 90-ата минута.

В 28-та минута Тони Кроос удвои преднината на "лос бланкос", след като вкара от пряк свободен удар. Трябва да се отбележи, че изстрелът на германеца рикошира в гърба на Сержиньо Дест и това сериозно заблуди стража Марк Андре Тер Щеген.

Малко по-късно Федерико Валверде пропусна да направи аванса на своя тим класически, след като неговия изстрел се отби от страничния стълб.

Барселона се опита да намали изоставането си и в самия край на първата част Лео Меси се опита да изненада Тибо Куртоа директно от ъглов удар, но за късмет на белгийския вратар, топката се отклони от гредата.

На почивката между двете полувремена над Мадрид започна да се излива пороен дъжд, което щеше да окаже влияние върху играта през вторите 45 минути.

След точно час игра Оскар Мингеса се възползва от подаване отляво, за да намали изоставането на Барса на 1:2.

Още в следващата атака домакините пък бяха много близо до трети гол, но след рикошет в крака на бранител, топката за втори път срещна гредата на вратата, пазена от Тер Щеген.

В 85-та минута Мартин Брейтуейт бе съборен в наказателното поле, а от Барселона веднага изразиха претенциите си за дузпа, но такава не бе отсъдена, макар да имаше лек контакт между датчанина и Ферлан Менди от Реал.

В края на редовното време Каземиро от състава на Реал си изкара два бързи жълти картона, което направи последните минути особено драматични.

Барселона дори бяха много близо до гола чрез Илайш Мориба, но ударът на испанският нападател срещна гредата и така "Кралския клуб" се поздрави с трите точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът на ЕНП предлага по-строги санкции срещу Русия
Лидерът на ЕНП предлага по-строги санкции срещу Русия
Дузпа в добавеното време отне победата на ЦСКА срещу Арда
Дузпа в добавеното време отне победата на ЦСКА срещу Арда