НОВИНИ

Реал ще брани крехкия аванс срещу амбицираната Аталанта

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:17, 16.03.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
реал брани крехкия аванс амбицираната аталанта

"Лос бланкос" спечелиха с минималното 0:1 в Бергамо, но могат ли играчите на Джан Пиеро Гасперини да обърнат развоя тази вечер на стадион "Алфредо ди Стефано" в Мадрид.

13-кратният носител на Шампионската Лига Реал Мадрид излиза тази вечер в опит да се класира на своя 17-ти 1/4 финал в най-престижния европейски клубен турнир.

Играчите на Зинедин Зидан имат крехък аванс след първия двубой, в който Ферлан Менди се разписа в заключителните минути, въпреки че "белите" играха с човек повече над 70 минути.

Добрата новина за "Белия балет", че отново ще могат да разчитат на Карим Бензема, който пропусна първия мач заради травма. След завръщането си обаче французинът се представя страхотно, вкарвайки три гола в два мача.

Същевременно обаче извън сметките за реванша са Дани Карвахал, Каземиро и Еден Азар, който получи поредната си контузия по време на краткия си престой на терена срещу Елче в събота.

От друга страна Аталанта пристига в ролята на аутсайдер, но "бергамаските" вече показаха, че не са отбор за подценяване дори когато играят с 10 души.

Със сигурност италианският клуб имат своите амбиции да поднесе изненада, като големият отсъстващ ще бъде Ремо Фройлер, който беше изгоненият футболист по време на първата среща в Италия.

Момчетата на Джан Пиеро Гасперини оставиха запомняща се следа в турнира преди година, когато достигнаха до 1/4 финалите и бяха само на няколко минути от това да отстранят бъдещия финалист Пари Сен Жармен.

Могат ли Аталанта да повторят приказката от миналия сезон или Реал Мадрид ще вземе своето и ще продължат към следващия етап?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха фалшиви долари и евро, печатани на територията на университет в София
Задържаха фалшиви долари и евро, печатани на територията на университет в София
ЕК договори ускорена доставка на 10 милиона дози от ваксината на "Пфайзер"
ЕК договори ускорена доставка на 10 милиона дози от ваксината на "Пфайзер"