НОВИНИ

Регионалният министър: България няма да има проблем с доставките на газ по интерконектора с Гърция

bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 30.09.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

"България няма да има проблем с доставките на газ по интерконектора с Гърция", увери в "Денят започва" служебният регионален министър Иван Шишков. Той уточни, че един от пътищата за връзка с обекта в област Стара Загора остава да бъде довършен, като междувременно има осигурен достъп по друг път.

"Беше основната цел на служебния кабинет да направим така че да завършим строителството с всички документи, да го завършим така че то да е безопасно и да може да бъде въведено в експлоатация. България няма да има проблем с това да има нормални доставки на газ и самото съоръжение да работи без никакъв проблем", увери Иван Шишков, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Днес се очаква КЕВР да приеме финалните решения за пускането в експлоатация на интерконектора

Очаква се до края на ноември да приключи ремонтът на виадукта на АМ "Хемус" при Витиня, обяви още Шишков. Той обясни забавянето на ремонта с това, че началото на реконструкцията на съоръженията е закъсняло с няколко месеца.

По думите му България се нуждае от 2100 км. автомагистрали. Ако те съществуваха, ремонтите нямаше да създават такива проблеми, а пътищата нямаше да се амортизират толкова често, коментира още той.

Служебният регионален министър увери, че има осигурено финансиране за зимното почистване на пътищата, има и избрани изпълнители. Другата седмица ще бъдат подписани договорите за тази дейност.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от „Денят започва“

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Манчев: Предстои ни още много работа
Владимир Манчев: Предстои ни още много работа
Ямбол и ЦСКА ще играят на финала на турнира по баскетбол в Ямбол
Ямбол и ЦСКА ще играят на финала на турнира по баскетбол в Ямбол