НОВИНИ

Ремонтираха част от неравностите по АМ "Тракия" на 160-я километър

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 22.07.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Само ден след като шофьори алармираха в социалните мрежи за неравностите на АМ Тракия в района на 160-я километър, за което ви разказахме в "По света и у нас", на мястото е положен нов асфал. От Агенция Пътна инфраструктура гарантират, че опасни места по аутобана няма и че ремонтът на въпросния участък на моста е планов.

Водач на тежкотоварен камион показа нагледно какво е усещането в кабината, докато преминава със 79 км в час през фугата на моста преди 160-я километър на АМ "Тракия".

Този участък от магистралата е изграден преди 27 години.

Иван Досев - член на УС на АПИ: Не бих казал,че е фугата е опасна. Това дали има някакво участие в катастрофа ще установи следствието... Всяка фуга, която от дълго време работи се получава този проблем при тях. И частично през определен период се подновява асфалта. Ние категорично смятаме, че опасни участъци по републиканската пътна мрежа по автомагистралните участъци няма в момента.

Проблемният участък от АМ "Тракия" на 160-я километър вече е отремонтиран. Прави впечатление, че асфалт е положен върху дилатационната фуга само в активната лента, бързата и аварийната са оставени в същото състояние.

От АПИ признават, че закърпването е временно решение за летния сезон. Основният ремонт е планиран за есента, когато самата фуга ще бъде подменена.

Иван Досев - член на УС на АПИ: Предвиждаме да се изпълни основен ремонт от 156 километър до 208 километър. В участъка от 168 до 208 - това са 40-те километра така познати с ограничението от 90 километра, което създава неудобства на пътуващите ще бъде по-дълбок ремонта. Но предвиждаме да успеем да го завършим още тази година.

От АПИ ще предложат на полицията да бъде изтеглено ограничението за максимално допустима скорост от 90 километра от 156-я километър. То ще влезе в сила още от другата седмица.

Автор: Мариела Хубинова, Виолин Палейков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение между Атина и Анкара заради турски сондажи
Напрежение между Атина и Анкара заради турски сондажи
Вирусолог: Коронавирусът е тук, но не сме изгубили битката
Вирусолог: Коронавирусът е тук, но не сме изгубили битката