НОВИНИ

Ресторант "Парламент" в Пороище пуска клиенти без зелен сертификат

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 10.12.2021
10174
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Ресторантьор от разградското село Пороище кръсти заведението си "Парламент" и обяви, че в него клиентите могат да бъдат без маска и зелен сертификат. По този нестандартен начин Петър Цонев протестира срещу решението на депутатите да влизат без сертификати в Народното събрание.

Хотел-ресторантът в центъра на село Пороище е открит преди месец и си има име. Но след като разбрал, че в Народното събрание няма да се изисква зелен сертификат, собственикът му Петър Цонев, решил че и в Пороище може да има парламент. И закачил голяма табела с новото име.

По този начин протестирам, че в парламента може да се влезе без сертификат, а на друго място не може. Те също влизат долу в барчето и си хапват кебапчетата, а ние не можем. Те с какво се различават от нас? Нека да мерим с един аршин.

Макар и рядко да посещават ресторанта, жителите на селото приветстват идеята на Петър Цонев.

Изцяло го подкрепям, не може да има такова разделение - за едни да има сертификати, а за други - не. Щом има закон, значи трябва да се спазва от всички, казва Николета Николова.

И въпреки протеста си, Петър Цонев спазва заповедта на здравния министър и изисква зелен сертификат. Цонев и персоналът му са ваксинирани. Това изискване обаче убива бизнеса, казва собственикът.

Празни маси. Персоналът си е вкъщи, ако има организирано мероприятие със сертификат проверен и т.н., да, заповядайте.

Петър Цонев не за първи път изразява по подобен начин недоволството си. В началото на 90-те след репликата на тогавашния премиер Димитър Попов "За Бога, братя, не купувайте", той закачил табела на магазина си "За Бога, братя, купувайте."

По този начин изразявам моя протест - малко хумор. Животът без хумор не става, казва Петър.

Репортер: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи международни изяви: Олаф Шолц посети Париж и Брюксел
Първи международни изяви: Олаф Шолц посети Париж и Брюксел
Флорентино Перес смята привличането на Тони Кроос за "трансфера на века"
Флорентино Перес смята привличането на Тони Кроос за "трансфера на века"