НОВИНИ

Роберто Манчини: Заслужена победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:04, 17.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
роберто манчини заслужена победа
Слушай новината

Селекционерът на националният отбор на Италия Роберто Манчини остана доволен от втората поредна победа на неговите момчета на Европейското първенство по футбол.

Снощи "Скуадра Адзура" удари с 3:0 тима на Швейцария и така се превърна в първия отбор, класирал се за фазата на 1/8 финалите на шампионата.

"Швейцария е много силен отбор, беше труден мач. Можехме да вкараме и по-рано, но и така успехът ни е заслужен. Играхме добре, искахме победата на всяка цена. Не беше никак лесно. Втори мач за пет дни на такова високо ниво е наистина много сложно. Надявам се травмата на Киелини да не е нещо сериозно, но ще знаем повече утре. Посвещаваме тази победа на всички по света, които страдат в този момент", коментира Манчини.

Победата осигури на Италия 6 точки в тази Група "А", а в последния си мач "адзурите" ще се изправят срещу Уелс в директен спор за първото място в групата.

В другия мач пък Швейцария ще търси първи успех срещу Турция, който да съхрани шансовете на "кръстоносците" за продължаване напред. Двубоите са на 20 юни, неделя от 19 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай изпрати първия екипаж на новата си космическа станция
Китай изпрати първия екипаж на новата си космическа станция
Футболна врата падна върху дете на стадион в Асеновград
Футболна врата падна върху дете на стадион в Асеновград