НОВИНИ

Италия изнесе нова лекция и удари с 3:0 и Швейцария

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:47, 16.06.2021
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
италия изнесе нова лекция удари швейцария
Слушай новината

Националният отбор на Италия изигра втори пореден много силен двубой на UEFA Euro 2020 и напълно заслужено надигра с класическото 3:0 и отбора на Швейцария.

На "Стадио Олимпико" в Рим, "Скуадра Адзура" отново не остави съмнения в превъзходството си и тотално отвя "кръстоносците" след два гола на Мануел Локатели и един на Чиро Имобиле.

По този начин възпитаниците на Роберто Манчини оглавиха еднолично Група "А" с 6 точки и със сигурност си гарантираха участие на 1/8 финалите без значение резултатът им в последния мач срещу Уелс.

Очаквано италианците започнаха по-активно и от самото начало осъществиха натиск, който видимо затрудняваше тима на Швейцария. В 19-та минута Инсиние изпълни ъглов удар, а най-съобразителен в наказателното поле се оказа Джорджо Киелини, който прониза швейцарската врата.

Радостта на футболиста на Ювентус обаче трая няколко секунди, тъй като ВАР маркира игра с ръка на бранителя и така резултатът остана 0:0. Няколко минути по-късно капитанът на "адзурите" пък бе заменен, като не стана ясна причината за този ход на Манчини.

Все пак логичното се случи в 26-та минута, когато Николо Берарди осъществи страхотен пробив по десния фланг и с успореден пас намери непокрития Мануел Локатели, който отблизо матира Ян Зомер за 1:0.

С развитието на първата част швейцарците се опитаха да се противопоставят, но Италия продължи да бъде по-опасният отбор, макар и до почивката да не съумя да стигне до втори гол.

"Kръстоносците" започнаха агресивно след почивката в опит да покажат, че все още са в срещата, но вместо това бяха попарени в 50-та минута. Локатели бе забравен сам на границата на наказателното поле и с прецизен удар в долния ляв ъгъл удвои аванса на "Скуадра Адзура".

В 64-та минута най-накрая и Швейцария сътвори нещо по-интересно в предни позиции. Резервата Стивън Цубер се оказа на отлична позиция, но ударът му бе париран майсторски от Джанлуиджи Донарума.

Четвърт час преди края Италия имаше златна възможност да направи преднината си класическа, когато при една контраатака Федерико Киеза изведе Имобиле, но нападателят на Лацио стреля неточно от изгодна позиция.

Голмайсторът на "римските орли" все пак дочака своя миг в 89-та минута, когато с прекрасен удар от дистанция Имобиле направи резултата 3:0, вкарвайки своето второ попадение от началото на шампионата.

Стартови състави:

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Киелини, Спинацола, Барела, Жоржиньо, Локатели, Берарди, Имобиле, Инсиние

Швейцария: Зомер, Елведи, Шер, Аканджи, Мбабу, Фройлер, Джака, Родригес, Шакири, Сеферович, Емболо

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Думи и жестове в политиката
Думи и жестове в политиката
БНТ с четири награди на церемонията "ПР Приз 2021"
БНТ с четири награди на церемонията "ПР Приз 2021"