В токийски ресторант сервитьори и готвачи бяха заменени от роботи.
Целта не е машините да изместят хората, а да се намери решение за недостига от работна ръка в японските заведения.
Ресторантът е експериментален и очакванията са машините да вършат перфектна работа. Засега те ще работят в кухнята и ще сервират ястията. Поръчките ще се приемат чрез платформа за мобилни телефони.
Плащанията обаче ще се контролират от хора. Както и изхвърлянето на боклука. Това са двете професии в ресторанта, които на този етап са поверени на човешкия персонал.
В очакване на Рождество: Осветиха елхата и Рождественската сцена във Ватикана
„Мостът – Gen X vs Gen Z“: БНТ и Румънската обществена телевизия със съвместно предаване
След 30 години: Единствената опера на Енио Мориконе със световна премиера в Неапол (СНИМКИ)
Депутатите от бюджетната комисия приеха удължителния закон на първо четене (ОБЗОР)