НОВИНИ

Рома разби Брайтън в първи осминафинален сблъсък в Лига Европа и обезсмисли реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:54, 07.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
рома разби брайтън първи осминафинален сблъсък лига европа обезсмисли реванша
Слушай новината

Възходът на Рома под ръководството на Даниеле Де Роси продължи с пълна сила, като тази вечер пред пълните трибуни на "Стадио Олимпико" "вълците" разбиха с 4:0 английския Брайтън в първи осминафинален дуел в турнира Лига Европа.

Гръмката победа на "джалоросите" до голяма степен направи протоколен реванша след седмица на Острова, когато "чайките" ще изиграят историческия си първи домакински мач в елиминационна фаза на европейски клубен турнир.

За разочарование на техния наставник Роберто Де Дзерби обаче в Рим Брайтън срещна един вдъхновен състав на Рома, който изигра може би най-добрия си мач през кампанията.

Всичко започна още в 13-ата минута, когато Пауло Дибала получи подаване зад отбраната на гостите и след неумел опит за изчистване на Люис Дънк аржентинецът се озова очи в очи с вратаря Джейсън Стийл и го преодоля за 1:0.

Две минути преди края на редовното време на първата част отново Дънк допусна неточност, позволявайки на Ромелу Лукаку да му отнеме в близост до наказателното поле, а оттам нататък за опитният нападател нямаше проблеми да реализира втори гол за римляните.

През второто полувреме радостните мигове за "вълците" продължиха, защото малко след час игра Джанлука Манчини засече центриране на Стефан Ел Шаарауи и с удар отблизо направи резултата 3:0.

В 68-ата минута пък дойде и моментът и на Браян Кристанте, който на свой ред се възползва от пас на Шаарауи, за да оформи с глава крайното 4:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ строи пристанище в Газа за хуманитарна помощ по море
САЩ строи пристанище в Газа за хуманитарна помощ по море
Канадската полиция откри мъртви четири деца и двама възрастни в къща в Отава
Канадската полиция откри мъртви четири деца и двама възрастни в къща в Отава