НОВИНИ

Рон Десантис влезе официално в надпреварата за Белия дом

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
06:47, 25.05.2023
Чете се за: 02:32 мин.
По света
рон десантис влезе официално надпреварата белия дом
Слушай новината

Губернаторът на щата Флорида Рон Десантис влезе официално в надпреварата за президентския пост в Съединените щати през 2024 година. Десантис е смятан за основния опонент в битката за номинацията на републиканците на бившия президент Доналд Тръмп.

44-годишният републиканец се опита да обяви кандидатурата си официално в излъчване на живо през социалната мрежа Туитър, в разговор с Илон Мъск. Излъчването пропадаше в продължение на около половин час заради огромен приток на потребители.

"Аз съм Рон Десантис и се кандидатирам за президент, за да поведа нашето голямо американско завръщане", заяви Десантис в едноминутното видео. Въпреки затрудненото начало, обявяването на кандидатурата на Десантис бележи нова страница от необикновеното му издигане - от слабо известен конгресмен до губернатор с два мандата, а също до водеща фигура в ожесточените битки в страната по спорни въпроси като расата, социалния пол, абортите. За републиканската номинация Рон Десантис ще си съперничи с личности като бившата посланичка на САЩ в ООН - Ники Хейли, сенатор Тим Скот от Южна Каролина, бившия губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън и предприемача в сферата на биотехнологиите Вивек Рамасвами.

Бившият вицепрезидент Майк Пенс също е смятан за вероятен претендент, но все още не е обявил кандидатурата си. В интервю за "Фок нюз" Десантис заяви, че Федералният резерв трябва да пази долара стабилен, а не да играе ролята на "централен икономически планьор" и обеща да замени директора на ФБР Кристофър Рей.

"Много бързо ще отменя енергийните политики на Байдън. Но трябва и Федералният резерв да се фокусира върху поддържането на стабилен долар, а не да е централен икономически партньор. Резервът не се отчита на никой, не е избиран от никого, и печатането на пари ни доведе дотук. Казваха, че няма да има инфлация, а вижте къде сме. Увеличавата лихвените проценти и това вреди на икономиката", заяви Рон Десантис - кандидат за президентската номинация на Републиканската партия в САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители на НОИ излизат на предупредителна стачка
Служители на НОИ излизат на предупредителна стачка
Пленумът на ВСС заседава днес по искането за отстраняване на главния прокурор
Пленумът на ВСС заседава днес по искането за отстраняване на главния прокурор