НОВИНИ

Росен Барчовски: Не взехме правилните решения

Росен Барчовски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:13, 27.02.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски заяви, че отборът му е постигнал минимума в гостуването си на Чехия, след като загуби с 80:83 точки.

Според него Дий Бост е взел грешно решение в заключителните секунди с желанието си за директна атака, вместо продължително нападение.

"Не трябваше Бост да атакува. Той беше в еуфория, заради тройката с която изравни. Те го затвориха, подгъна му се крака. Имаше време да направим атака. Или влизахме в продължение, или щяхме да имаме шанс да спечелим с дълго нападение. Не взехме правилните решения в нападение и защита. Започнахме лошо, но се върнахме бързо. Позволихме им да поведат. Изпуснахме шанса да се класираме още днес. Доволен съм, че имаме предимство преди тях. Хрубан ни вкара 29 точки. Основната причина за това е контузията на Чавдар Костов. В нападение загубихме организация. Отивахме на решения 1:1. Направихме доста рискови стрелби. Настоявах да играем с нашата си организация. Всички съжаляваме, аз най-много", коментира той.

Бившият наставник на Рилски спортист внесе повече яснота за травмата на Чавдар Костов, която го извади извън игра.

"Контузията на Чавдар Костов е в коляното, тя не му позволи да влезе отново в мача", добави той.

Столичанинът смята, че младите състезатели имат потенциал, а завръщането на Йордан Минчев и Александър Везенков ще подсили отбора.

"Този характер е много важен, но много по-важно е младите момчета, да се развиват и да стават по-добри, защото имат потенциал. Като се появят Минчев и Везенков ще станем много по-добър отбор. Това днес бе програма минимум. Програма максимум бе да победим", добави той.

Барчовски се оплака от ниската успеваемост при наказателните удари.

"В такъв мач всяка точка е важна, всеки фаул е важен. Тренираме фаулове, но това е въпрос на психология. Те почти не изпуснаха фаул, за разлика от нас", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 28 февруари: Как се живее под обстрел? Каква е обстановката на границата с Украйна?
"Денят започва" на 28 февруари: Как се живее под обстрел? Каква е обстановката на границата с Украйна?
Българи са блокирани в Бердянск, където навлязоха руски сили (Снимки/видео)
Българи са блокирани в Бердянск, където навлязоха руски сили (Снимки/видео)