НОВИНИ

Румен Христов: За всяко министерство ГЕРБ-СДС има поне двама по-подготвени кадри от сегашните

bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 22.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на СДС Румен Христов беше един от депутатите от ГЕРБ-СДС, които подкрепиха вота на недоверие срещу правителството днес. В "Още от деня" той обясни, че така е искал да покаже на ПП-ДБ, че не всичко е цветя и рози.

"Наясно съм, че моят глас по никакъв начин не можеше да реши желанието правителството да остане - то получи 155 мандата, но се случиха много неща през последните няколко месеца. Имаше много голям натиск върху мен и националното ръководство на СДС, ние сме консервативна формация".

Големите неща, които са събрали правителството, са еврозона, Шенген, ПВУ, промяна в Конституцията и отношението към войната в Украйна. "Когато тези неща не се случват и когато говориш, но никой не те чува - даваш знак" посочи депутатът. Христов не вярва да има смени в кабинета до ротацията, но е убеден, че за всеки ресор ГЕРБ-СДС имат поне двама по-добре подготвени кадри от сегашните.

"Нямаме намерение в момента да сваляме правителството - това, което следва за България - служебни правителства - не е добро. Искаме това правителство да заработи по-ефективно и решенията да бъдат съгласувани и координирани с нас".

СДС са против поемането на нов дълг, защото това застрашава 3-процентовия дефицит и Маастрихтските критерии.

"Раздаването на повече средства не е противоинфлационна мярка. Да, ще има малко затягане на коланите, да, то е много неприятно, но не можеш със заеми да си купуваш спокойствие".

СДС ще защитават консервативен бюджет, посочи Румен Христов.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МФ отговори на Нинова: Изпратили сме до всички общини писма за инвестиционни проекти
МФ отговори на Нинова: Изпратили сме до всички общини писма за инвестиционни проекти
Доган се появи на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС
Доган се появи на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС