НОВИНИ

Румен Петков: АБВ иска нормален живот в работеща държава

bnt avatar logo
от БНТ
10:11, 21.02.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Политика
Слушай новината

Ние от АБВ искаме нормален живот в работеща държава. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на партия АБВ Румен Петков.

За номинацията на доц. Мангъров в листите на АБВ за изборите Петков декларира: "Ние не гледаме на доц. Мангъров като оръжие, а гледаме като на начин българинът да има максимално широка информация. Българинът трябва да чуе различните професионални гледни точки".

Няма никакво съмнение за провала на ваксинационния план в България, заяви Петков. И цитира данни от техни експерти: "I фаза - ваксиниране на 243 000 души; II фаза - 112 000, за IV фаза - 1 800 000, а ние сме вече в V фаза - урбулешката - който дойде. До този момент с две дози са ваксинирани 26750 души".

Петков подчерта, че всеки българин, който иска да се ваксинира, трябва да има това право. И са предложили на управляващите нашата държавна компания "Бул Био" да започне производството на "Астра Зенека".

"По същата логика в Москва имам уверението, че ако ние искаме да произвеждаме руската ваксина в България, ще имаме пълно съдействие на най-високо ниво", заяви лидерът на АБВ.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сидни Кросби закръгли 1000 мача в НХЛ
Сидни Кросби закръгли 1000 мача в НХЛ
Нови зони с повишен риск от COVID-19 в Италия
Нови зони с повишен риск от COVID-19 в Италия