НОВИНИ

Нови зони с повишен риск от COVID-19 в Италия

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:44, 21.02.2021 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
Европа
Слушай новината

Градове край Рим от днес преминават в най-високата червена категория за риск от COVID-19, което означава че влизат в сила най-строги ограничения. В три други италиански области беше повишена степента на риск. Израел смекчава мерките, а в Австралия започна ваксинационна кампания.

Италианските области Кампания, Емилия-Романя и Молизе преминаха от жълта в оранжева категория. Това означава, че от зона, в която рискът е умерен, те стават зона със среден риск. Засегнати са градовете Неапол и Болоня, където от днес ресторантите не работят. Мерките бяха посрещнати неохотно от собствениците.

От днес ограниченията в Израел се смекчават като първа стъпка към връщането към нормалния живот, след като от 27 декември страната навлезе в третата национална карантина. Отварят магазини, библиотеки и музеи при спазването на социална дистанция и носенето на маски.

На 49% от населението на страната е поставена поне една доза ваксина срещу COVID-19. Предстои отварянето на хотели, синагоги и спортни зали, но достъпът до тях ще изисква представянето на "зелен паспорт", който ще удостоверява, че човек е ваксиниран или е прекарал коронавируса.

Австралия стартира ваксинационната си кампания официално от утре, но още днес първи бяха ваксинирани министър-председателят Скот Морисън и членове на правителството. До края на седмицата се очаква да бъдат поставени 60 хиляди дози.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Петков: АБВ иска нормален живот в работеща държава
Румен Петков: АБВ иска нормален живот в работеща държава
Георги Глушков: Показахме чиста проба мъжество!
Георги Глушков: Показахме чиста проба мъжество!