НОВИНИ

Опасност от поледици тази нощ

bnt avatar logo
от БНТ
22:54, 20.02.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Опасност от поледици има тази нощ, главно в западната половина на страната, където температурите ще бъдат малко под нулата и ще има превалявания от дъжд и мокър сняг.

На морския бряг и на места в Южна България температурите сутринта ще са над нулата. В низините и равнините видимостта ще е намалена и ако Ви се налага да шофирате, бъдете внимателни.

През деня ще е почти без валежи, а след обяд и облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево време. Ще се задържи почти тихо, с максимални температури между 5° и 10°.

В планините преди обяд ще прехвърча слаб сняг, но по-късно облачността над масивите от Западна България ще намалее. Вятърът ще е слаб от югозапад, по най-високите части от изток. Температурите по върховете ще са около минус 4, минус 5 градуса, а в курортите следобед ще са положителни - около 3-4 градуса в Боровец и Пампорово, 6 градуса в Банско и около 2 градуса на Алеко. Опасността от лавини извън ски зоните в курортите остава висока.

Условия за поледици не само у нас, а и в централните райони на Балканите, където в сутрешните часове ще превалява дъжд и сняг. В по-голямата част от полуострова ще остане облачно, на много места в Гърция и с валежи от дъжд.

Дъжд, на места и поледици, се очакват утре и в Швеция, и Прибалтика. Студена въздушна маса ще обхване Франция, Германия и Западното Средиземноморие. Над Западна и Централна Европа ще е предимно слънчево, а в по-голямата част от Европейска Русия и в Източна Украйна ще вали сняг, но температурите там ще се повишават.

Съществено затопляне се очаква у нас през новата седмица. И предимно слънчево време. Сутрин на места в равнинната част от страната ще е мъгливо, а временни увеличения на облачността, ще има в сряда и четвъртък над Източна България. В средата на седмицата дневните температури слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от типичните за февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачността ще се разкъса и ще намалее
Облачността ще се разкъса и ще намалее
Принц Чарлз посети баща си в болницата
Принц Чарлз посети баща си в болницата