НОВИНИ

Опашки от желаещи да се ваксинират в съботния ден в столицата (ОБЗОР)

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
20:00, 20.02.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Още
Слушай новината

Много желаещи да се ваксинират срещу COVID-19 днес в София. Освен хората от първите три фази, пред големите болници в столицата се събраха и много други желаещи.

От здравното министерство обявиха, че обсъдят създаването на зелени коридори за масова ваксинация и през седмицата.

Опашки се извиха пред болница "Пирогов" във втория ден от масовата ваксинация срещу COVID-19 в София.

Предварително записване за ваксинация уикенда няма нито в "Пирогов", нито в другата голяма болница - Военномедицинска академия. А хората от четвърта група имат възможност да се ваксинират засега в зелените коридори.

"От понеделник очаквам да обсъдим с колегите дали след определено време, например от 16.00 или 17.00 ч., дали да няма зелен коридор", коментира здравният министър Костадин Ангелов.

"Искам хората да разберат ясно и точно - всяка една ваксина, която в момента е регистрирана, е показана за приложение на всички хора, нямаме притеснения от това, хората над 55 години спокойно могат да се ваксинират с ваксината на "Астра Зенека", тя има необходимата ефикасност, гарантира или неразболяване на човека или леко прекарване на заболяването", уточни още здравният министър.

Костадин Ангелов: Доволен съм от темпа на ваксинацията, постигаме добър резултат

Очаква се от 3 март да заработи и онлайн системата за записване за ваксинация, допълни министър Ангелов. Интерес към ваксинационния кабинет днес имаше и във ВМА, където ваксина на част от дошлите постави лично началникът на болницата проф. Венцислав Мутафчийски.

"Вчера имахме 709 души ваксинирани, което не е малко, предишният ден около 620, с всеки ден качваме по 100, надявам се така да бъде и мисля, че тази кампания ще бъде успешна", заяви проф. Мутафчийски.

Кабинети за ваксинация срещу COVID-19 вече има и в трите общински болници в София - Първа, Втора и Пета, както и в Александровска болница. С предимство през седмицата ще се ваксинират хората от първите три фази, но медиците обещават, че няма да върнат никой желаещ.

Голям интерес към ваксинациите и в страната

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям интерес към ваксинациите в страната
Голям интерес към ваксинациите в страната
Руският съд потвърди ефективната присъда на Навални
Руският съд потвърди ефективната присъда на Навални