НОВИНИ

Облачно време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 20.02.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Времето
Слушай новината

До края на деня времето в страната ще се задържи облачно и на много места ще превалява дъжд, в северозападните райони - дъжд и сняг. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, по-високи - до 11°-12°, в Югозападна България.

През нощта в на отделни места в Западна България са възможни поледици, защото ще има превалявания от дъжд и мокър сняг и при минимални температури между минус 2° и 3°.

В низините и равнините видимостта ще е намалена. В неделя през деня ще е почти без валежи, а след обяд и слънцето ще се покаже. Следобедните температури ще са предимно между 5° и 10°.

Над планините преди обяд ще прехвърча слаб сняг, но по-късно облачността над масивите от Западна България ще намалее. Вятърът ще е слаб от югозапад, по най-високите части от изток. Температури в курортите - между 3 и 6 градуса, на Алеко около 2 градуса.

В сутрешните часове на места в централните райони от Балканите ще превалява дъжд и сняг, ще има условия и за поледици. Дъжд, на места и поледици, ще има и в Швеция и Прибалтика. Над Западна и Централна Европа ще е предимно слънчево, а в по-голямата част от Европейска Русия и в Източна Украйна ще вали сняг.

У нас през новата седмица ни очаква топло и предимно слънчево време. Сутрин на места в равнинната част от страната ще е мъгливо, а временни увеличения на облачността, ще има над Източна България в сряда и четвъртък. В средата на седмицата дневните температури слабо ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЛА Клипърс спряха серита на Юта
ЛА Клипърс спряха серита на Юта
Волфсбург продължава без загуба в Бундеслигата след класика над Арминия Билефелд
Волфсбург продължава без загуба в Бундеслигата след класика над Арминия Билефелд