НОВИНИ

Румен Радев призова за по-висока избирателна активност в неделя

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 19.11.2021
Чете се за: 03:35 мин.
Избори 2023
Слушай новината

За по-висока избирателна активност на балотажа призова Румен Радев в Пловдив, където закри предизборната си кампания. По думите му истинската битка ще бъде в неделя, когато бившите управляващи имат последен шанс да се върнат във властта.

Въпреки полемиката на тема Крим, след изказването на Румен Радев по време на президентския дебат по БНТ, той остава категоричен в позицията си.

"Въпросът е абсолютно ясен. Анексацията на Крим е в нарушение на международното право, но както казах снощи - има реалности в политиката и в момента Крим е руски", заяви Румен Радев.

Илияна Йотова припомни, че много от европейските лидери искат да се възстанови срещата на върха ЕС-Русия, където всички тези теми да бъдат сложени на масата. За съжаление, санкциите срещу Русия, които се препотвърждават на всеки 6 месеца, вече не постигат целите си, подчерта Йотова. Що се отнася до сигналите, че има намеса от страна на Турция в изборните процеси у нас, Румен Радев заяви, че в момента се обобщава цялата събрана информация, но отношенията между двете държави трябва да се основават на равнопоставеност и взаимно уважение.

"Всяка една държавна намеса в изборите на друга държава е недопустима и в момента проверяваме всички факти и обстоятелства за наличие на такава намеса, тя категорично не трябва да се допуска", заяви Радев.

В последната им предизборна проява Румен Радев и Илияна Йотова бяха посрещнати с гайди в центъра на Пловдив. Заедно със симпатизанти, летци и политици, които ги подкрепят, преминаха през главната улица и стигнаха до площад Съединение. Румен Радев благодари на всички, подкрепили го на първия тур. И подчерта, че истинската битка предстои в неделя.

"Вие знаете, че последния шанс тези, които докараха България до това състояние да се върнат на власт, е чрез президентската институция и повярвайте ми ,те няма да пожалят никакви средства, както го правеха досега да постигнат тази цел, не трябва да им предоставяме този шанс, това е нашия шанс за България", заяви Радев.

В знак на подкрепа дойдоха лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, както и представители на БСП, "Има такъв народ" и "Изправи се, БГ!"

Ние не са срамуваме да застанем един срещу друг, да покажем, че имаме общи каузи, общи цели в името на България. И ще се радвам да докажем, че ще се сформира едно действено правителство, което да прокара необходимите реформи и да работи наистина за европейско развитие на България. А не за България на шкафчетата и на чувалите", заяви Радев.

Всеки има равен дял в определянето на нашата обща съдба, каза още Румен Радев и призова за масово гласуване в неделя, с което избирателите да покажат единна воля и отговорност пред страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На финала на предизборната си кампания Герджиков поиска подкрепата на българите
На финала на предизборната си кампания Герджиков поиска подкрепата на българите
Камала Харис ще замести за кратко Байдън в Белия дом
Камала Харис ще замести за кратко Байдън в Белия дом