НОВИНИ

Русенци сигнализират за пропаднали новоизградени паркоместа край Младежкия парк

bnt avatar logo
от БНТ
21:21, 22.10.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

За пропаднали новоизградени паркоместа в района на Младежкия парк сигнализират русенци. Ситуацията е такава повече от година, твърдят живеещите в квартала. В същото време хората няма къде да паркират колите си и даже правят нарушения в опит да си намерят място около блока.

Преди две години от община Русе направили ремонт и изградили паркоместа по цялата алея покрай Младежкия парк – за живеещите в района и за посетителите на парка. Половината от местата обаче започнали да пропадат с времето.

"Хубава идея – да заприличаме и ние на Европа, ама по български свършена работа", недоволстват хората. Според местните грешката е заложена още при самото изграждане на паркоместата – отдолу минавали тръбите на парното и се получило слягане.

"Това е един насип, където отгоре са сложени тия плочки. От строителните фирми не са си свършили както трябва работата. И ни затрудняват тука паркирането. Ето, виждате колко свободно място има, никой не може да паркира. Някой път паркираме на забранени места, където всеки момент очакваме да ни глобят. Но на късмет", разказва Красимир Исаев.

Проблемите за живеещите обаче не свършват до тук - дупките са обрасли с трева и някои вече трудно се забелязват. От Община Русе обясниха, че гаранционният срок на обекта вече е изтекъл, но се водят разговори с фирмата изпълнител, защото преди година същите паркоместа пак се е налагало да бъдат ремонтирани. Това ще стане едва след завършването на водния цикъл, тъй като районът е разкопан и движението е пренасочено по алеята до Парка на младежта. Така че живеещите там ще трябва да почакат.

Репортер: Даниела Василева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гол на Каземиро дълбоко в добавеното време донесе точката на Юнайтед срещу Челси
Гол на Каземиро дълбоко в добавеното време донесе точката на Юнайтед срещу Челси
България с титла и два сребърни медала от Европейското по бокс за жени в Будва
България с титла и два сребърни медала от Европейското по бокс за жени в Будва