НОВИНИ

Руския олимпийски комитет удари САЩ във волейболния турнир

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:22, 26.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
руския олимпийски комитет удари сащ волейболния турнир
Слушай новината

Волейболният национален отбор на Русия, който на Игрите в Токио се състезава под името Руски олимпийски комитет, надигра с 3:1 (25:23, 27:25, 21:25, 25:23) отборът на САЩ, записвайки втора поредна победа в предварителна Група "В".

Срещата в "Ариаке Арена" беше много равностойна, като американците има за какво да съжаляват, тъй като водеха във всеки един от геймовете, но съумяха да измъкнат само третата част.

Руснаците пък търпеливо изчакваха своите моменти в края на геймовете и това се оказа печелившо за селекцията на Томас Самелвуо.

За победителите най-резултатен стана Дмитрий Волков с 16 точки, а Егор Клюка добави 14. От отбора на САЩ Тейлър Сандър завърши със 17 пункта, но това се оказа недостатъчно за успех.

Така Руския олимпийски комитет излезе начело в тази Група "В" с актив от 2 победи от 2 мача, докато за американците това бе първо поражение в турнира.

В друга среща от рано тази сутрин отборът на Иран постигна своята втора поредна победа в Група "А". Играчите на Владимир Алекно надиграха категорично с 3:0 (25:17, 25:20, 25:18) тима на Венецуела.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа между камион и лек автомобил край Симитли
Тежка катастрофа между камион и лек автомобил край Симитли
Разбита детска площадка след подмяна на тръби в ж.к. "Младост"
Разбита детска площадка след подмяна на тръби в ж.к. "Младост"