НОВИНИ

Руският посланик: Мигрантите не се стремят към България

дадоха съд души трафик мигранти
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:35, 28.08.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Мигрантите от Афганистан не се стремят към България, Полша и Унгария. Те се стремят към западноевропейските страни, защото те дават добри условия. Това каза посланикът на Русия в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова, която участва в тържественото откриване на шахматния фестивал "Купа на Посланика на Русия", в който участват представители от 8 държави, събитието се провежда в руския културно-информационен център в София.

"Това е голям проблем. Много ми е жал за афганистанците, но Европа не може да поеме толкова много мигранти", коментира Елеонора Митрофанова.

По отношение на сложната политическа обстановка у нас, посланикът не пожела да заеме позиция, но заяви, че кризи са възможни.

"България е парламентарна република и в нея парламентът избира правителството. Третите избори ще са много скъпи. Мисля, че политиците трябва да се отнасят с отговорност и да намерят консенсус", допълни руският посланик.

Рашков: До месец мигрантите ще са в непосредствена близост до границите ни

Митрофанова отказа да коментира твърдението, че "президентът Румен Радев е избраник на Русия".

"Понякога казват, че Радев е свързан с Русия, а понякога със САЩ. Не искам да коментирам този въпрос, но в България има много политици, които се отнасят добре към Русия, все пак трябва да се изгражда взаимодействието и с Европейския съюз, и с Русия, и с други държави", каза още Елеонора Митрофанова.

Тя призова за задълбочаване на двустранните отношения между България и Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат ограничения на остров Сицилия
Въвеждат ограничения на остров Сицилия
10 милиона души са ваксинирани за един ден в Индия
10 милиона души са ваксинирани за един ден в Индия