НОВИНИ

С Александър Георгиев на вратата Колорадо победи Едмънтън

александър георгиев отрази удара успех колорадо нхл
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:11, 20.02.2023
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Мико Рантанен донесе победата на Колорадо Аваланч с гол 21 секунди преди края на продължението и шампионите на Националната хокейна лига прекършиха Едмънтън с 6:5. Българският вратар на Колорадо Александър Георгиев спаси 35 удара при победата.

С днешната си победа тимът събра 67 точки и се доближи на 2 от 2-рото място в Централната дивизия, където е Уинипег.

Нейтън Маккинън и Джей Ти Комфър се отличиха с по гол и асистенция, а Артури Лехконен, Валери Ничушкин и Логън О’Конър вкараха останалите три попадения. Едмънтън претърпя загуба с продължение в трети пореден мач и четвърти изобщо. Иначе "нефтодобивниците" не са печелили при гостуване в Денвър от 18 декември 2018 година. И този път имаха всички шансове да прекъснат тази негативна серия, след като поведоха с 3:0 до средата на втората третина. Уорън Фьогеле вкара два гола, след него един път се разписа Леон Драйсайтъл. Домакините върнаха две гола, но Тайсън Бари направи 4:2 в края на втория период. Матиас Янмарк направи пък 5:3 в третата част, но в рамките на 6 минути в средата резултатът беше изравнен. И Рантанен осигури успеха на своите, след като беше най-бърз при изчистена от зоната шайба, като вкара 36-ия си гол през сезона.

Ню Джърси Девилс събра 79 точки с успеха с 4:2 над Уинипег и дръпна с 4 пред Рейнджърс в битката за 2-рата позиция в Столичната дивизия.

Фабиан Зетерлунд и Майлс Ууд се разписаха в рамките на две минути в третия период. Вратарят на победителите Макензи Блекууд пък направи 23 спасявания.

Гостите от Канада поведоха с 2:1 в началото на третата част с попадения на Коул Перфети и Нийл Пионк, но двата бързи гола обърнаха хода на срещата. Накрая Доусън Мърсър се разписа за крайното 4:2 на празна врата, след като Уинипег бяха извадили вратаря.

Минесота Уайлд се справи с 4:2 с Нешвил и вече има 65 точки, на 2 от Колорадо в Централната дивизия. Райън Хартман донесе победата на тима с гол 21 секунди преди края, след като шайба се отклони от кънка на защитник и отиде при него. Гостите от щата Тенеси пък бяха изравнили само 26 секунди по-рано чрез Нино Нийдеррайтер.

Кирил Капризов вкара два пъти за домакините, Брандън Дюейми също отбеляза като това е първа победа за тях в редовното време от 17-и януари насам или серия от 13 мача.

Отава Сенатърс разби със 7:2 Сейнт Луис, но и двата отбора са на дъното в класирането на своите конференции. Тим Щутцле и Брейди Ткъчък приключиха мача с по 3 точки по системата "гол плюс пас" за тима на Отава. Щутцле вкара два гола и подаде за още един, като увеличи поредицата си на четири резултатни мача с общо 4 попадения и 6 подавания. Ткъчък пък има седем такива срещи в личната си статистика – 5 гола и 6 подавания.

Шейн Пинто, Алекс Де Бринкат, Дрейк Бадърсън и Ридли Крейг вкараха другите четири гола за отбора от канадската столица.

Последният в Централната дивизия – Чикаго Блекхоукс удари с 5:3 Торонто, за който тим срещата беше с много по-голямо значение. Торонто има 76 точки и се нарежда на 2-о място в Атлантическата дивизия, като само на 3 от тях е Тампа Бей.

Патрик Кейн записа девети хеттрик в редовния сезон в кариерата, а новобранецът Коул Гутман вкара победния гол. Макс Доми добави петия гол и подаде за три от петте гола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един от най-престижните планинарски кино фестивали в света пристига в София
Един от най-престижните планинарски кино фестивали в света пристига в София
САЩ продължава да подкрепя доставките на F-16 за Турция
САЩ продължава да подкрепя доставките на F-16 за Турция