НОВИНИ

Сачева за проектокабинета: Промени са възможни, но при конкретна политическа подкрепа

ПП-ДБ могат да дадат знакова подкрепа - определени гласове, каза Деница Сачева

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 02.07.2024 (обновена)
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Няма как да има коалиции, които да са от типа орел, рак и щука, не може да има едновременно провеждане на леви и десни политики. Промени винаги са възможни, но могат да бъдат дискутирани, когато политическа партия заяви конкретна политическа подкрепа, каза в "Денят започва" Деница Сачева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, предложена за министър на труда и социалната политика в проектокабинета "Желязков". Отбеляза, че в момента не се предпоставя време - хоризонт на предложения кабинет, а резултати.

Допълни, че са предложили кабинет на малцинството, който на практика ще бъде 100% зависим от парламента - във всеки един момент може да бъде поискан вот на недоверие.

"Това е начинът на ГЕРБ да се поеме отговорност. Не сме коментирали имена в нито един от разговорите, които сме водили, говорихме за политики. ГЕРБ-СДС разполага с много експерти. Хора, които работят на терен от години. За нас винаги са били по-важни политиките, а не личностите", заяви Сачева.

По думите ѝ нови избори не са решение.

"Предложенията за коалиционни споразумения бяха отхвърлени, в момента стои темата за правителство на малцинството. Очакваме ПП-ДБ да имат своя политически знак, а не целокупна подкрепа от цялата парламентарна група, могат да дадат знакова подкрепа", коментира Деница Сачева.

Поясни, че това означава подкрепа - определени гласове.

Относно това защо в проектокабинета "Желязков" има лица от служебния кабинет на Димитър Главчев тя коментира: Много теми са затлачени, за да се сменят непрекъснато хора.

"Не сме договаряли каквото и да е", каза още Деница Сачева и отказа да коментира какво се случва във "Величие". Какво ще направят си е тяхно решение, нямаме срещи и договорки, отбеляза тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Непобедимият Уругвай разочарова САЩ за място в Топ 8 на Копа Америка
Непобедимият Уругвай разочарова САЩ за място в Топ 8 на Копа Америка
Жертви на схеми в мрежата дават и по 200 000 лв. за мнима вечеря с известни личности, казаха от ГДБОП
Жертви на схеми в мрежата дават и по 200 000 лв. за мнима вечеря с известни личности, казаха от ГДБОП