НОВИНИ

Съдът освободи с мярка "подписка" актьора Христо Шопов

Виктор Борисов
от Виктор Борисов
15:57, 24.02.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Съдът определи мярка "подписка" за актьора Христо Шопов. Той беше обвинен за закана за убийство срещу съседката си Патриция Тийвс.

От доказателствата по делото не стана ясно Шопов да е изричал репликата "Ще те застрелям в лицето с пистолета си" и да е насочвал пистолет. Самата Патриция не е заявила категорично, че Шопов е насочил срещу нея оръжие, а изразила съмнения, че той е държал в лявата си ръка пистолет. По думите на адвоката на Шопов - Ина Лулчева - актьорът е десничар.

Пострадалата е предала два видеозаписа от телефона си. В хода на досъдебното производство записите са прегледани. На тях обаче не е заснето Шопов да държи пистолет или да изрича коментираната реплика. В протокола за оглед е посочено, че Шопов е държал връзка ключове.

Относно словесната закана за убийство (Ще те убия, Im gonna kill you) и това, че Шопов е хванал с ръка под брадата Патриция, блъснал я в ограда и я съборил на земята - в медицинската експертиза е посочено, че нараняванията на Патриция са от нощта на инцидента. Съдът прие, че репликата е изречена в хода на конфликта.

Самата Патриция не е съобщила за предходни пререкания с обвиняемия. В показанията си, тя е посочила, че с Шопов не са се поздравявали и не е знаела, че той говори английски език. Няма данни Тийвс преди това да е подавала сигнали към Шопов и другите съседи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Янков с ново влизане сред първите осем в старт за Световната купа
Радослав Янков с ново влизане сред първите осем в старт за Световната купа
Пирин Благоевград издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС
Пирин Благоевград издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС