НОВИНИ

Съдът реши окончателно: Красимира Трифонова остава зад решетките

Тъщата на Пейо Пеев е обвинена в убийството му

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:05, 21.05.2024
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Тъщата на Пейо Пеев - Красимира Трифонова, която е обвинена в убийството му, остава за постоянно в ареста. Апелативният съд потвърди решението на Софийския градски съд от миналата седмица и не уважи желанието на обвиняемата за по-лека мярка.

Дъщеря ѝ Габриела Славова, обвинена заедно с майка си за тежкото престъпление, е под домашен арест. За децата ѝ се грижат родителите на Пейо, те настояват децата да останат при тях до края на съдебния процес.

Тъщата, обвинена за убийството на зет си в София, е дипломат с над 30 години стаж и бивш консул в Тайланд. Пред съда защитата ѝ отново поиска назначаване на съдебномедицинска експертиза заради влошеното ѝ здравословно състояние.

Искането беше отхвърлено. Пред съда Трифонова каза, че е невинна и няма общо с това престъпление, както и че срещу нея действала престъпна организация за покушения.

"Тя е невинна, не е извършила това престъпление и ние ще използваме всички законови начини и способи в нейна защита да се реализира правото ѝ на защита", заяви Димитър Вълков, адвокат на Красимира Трифонова.

Според разследващите обаче има достатъчно доказателства, че именно майката и дъщерята Габриела са удушили 44-годишния мъж в автомобил пред дома им на ул. "Елемаг".

Колата с трупа беше открита опожарена на Витоша. В съдебната зала беше и социалната работничка, която е първата водила случая с двете деца на Габриела - на 6 години и на 8 месеца.

Тя разказа, че децата са били в риск - неглижирани и оставяни сами. Майката пък заплашвала социалните работници.

"Има изпратени писмени заплахи с текстове - режете си телата, закрила на детето е равно на WC", коментира Мориел Георгиева, свидетел по делото.

Предполага се, че мотивът за престъплението са родителски права. Голямото дете е на Пейо, но преди няколко седмици бившият депутат Велико Минков доказа чрез ДНК тест, че бащата на бебето е той.

Велико и близките на Пейо продължават да се събират пред всяко заседание с искане децата да не се връщат при майката.

"Психичното ѝ състояние не е добро. В същото време искат децата да им бъдат предоставени. В крайна сметка кой ще бъде този, който ще се подпише и кой ще поеме отговорност, ако нещо се случи с децата", каза още Иванка Пеева, майка на Пейо Пеев.

Един от мотивите на Апелативния съд да остави Красимира Трифонова за постоянно в ареста е, че все още има риск тя да извърши ново престъпление.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредното заседание на парламента за цената на тока се провали
Извънредното заседание на парламента за цената на тока се провали
Етър взе точка и от Ботев Враца и завърза интригата в битката за оставане в елита
Етър взе точка и от Ботев Враца и завърза интригата в битката за оставане в елита