НОВИНИ

Тъщата на Пейо Пеев остава в ареста

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
11:38, 21.05.2024 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Апелативният съд остави Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев в ареста. Дъщеря ѝ Габриела, която е втората обвиняема за престъплението, е под домашен арест.

Магистратите потвърдиха решението на Софийския градски съд от миналата седмица. Решението е окончателно. Трифонова е в ареста вече четвърти месец. Пред съда тя отново заяви, че не е извършила убийството и не е влизала в колата, в която е открито тялото на Пеев. Каза още, че срещу нея действа престъпна организация.

Според разследващите обаче има достатъчно доказателства, че майката и дъщерята Габриела са удушили младия мъж, като се предполага, че мотивът за престъплението са родителски права.

Пейо Пеев и Габриела Славова имат едно общо дете, а бившият депутат Велико Минков е баща на второто дете на Славова.

Преди заседанието пред Съдебната палата отново се събраха близки на убия Пейо Пеев с искане Красимира да е за постоянно в ареста.

"Откакто Габриела е под домашен арест тя не е поискала никаква информация за децата. С никого не се е свързала, нито с нас чрез медиатор, нито с бащата, който контактува с нея чрез медиатор. Психичното й състояние не е добро, но те все още отказват съдебно-медицинска психологическа експертиза. Все още няма. В същото време искат децата да им бъдат предоставени. В крайна сметка кой ще бъде този, който ще се подпише и кой ще поеме отговорност, ако нещо се случи с децата", обясни Иванка Пеева - майка на Пейо Пеев.

"Тя е невинна, не е извършила това престъпление и ние ще използваме всички законови начини и способи в нейна защита да се реализира правото ѝ на защита", каза адвокатът на Красимира Трифонова Димитър Вълков.

Един от мотивите на съда да остави Красимира Трифонова в ареста е, че има риск тя да извърши друго престъпление.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жана Тодорова остава в Марица Пловдив и през идния сезон
Жана Тодорова остава в Марица Пловдив и през идния сезон
БОК събира бъдещите звезди на България в 10 спорта на Олимпийски фестивал
БОК събира бъдещите звезди на България в 10 спорта на Олимпийски фестивал