НОВИНИ

Съдът в Благоевград изяснява вменяема ли е майката, убила двете си деца в Сандански

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 11.07.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Благоевград заседава днес по делото срещу Кристина Дунчева - майката, обвинена за убийството на двете си деца в Сандански.

Повече от два часа продължи днешното заседание срещу Дунчева - обвинена за убийството на 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон. Все още не е ясно - съдът ще продължи да изяснява и в следващите си заседания дали жената е психическа здрава Година и половина след убийството на двете деца са назначени три експертизи.

Според първата, направена от психиатри веднага след убийството, Кристина Дунчева е невменяема и не е знаела какво извършва. Втората бе изготвена от независими психиатри в ловешката болница, които бориха първата експертиза. Предстои трета експертиза да бъде готова есента.

В съдебната зала днес бяха разпитани двамата психиатри, направили първата експертиза. Двамата потвърдиха думите си пред съда.

"Тепърва е назначена нова, петорна експертиза, която тепърва ще бъде изготвена то други независими експерти. Ще бъде готова вероятно септември. Въз основа на нейното становище ще бъде преценено дали да се назначават допълнителни експертизи. В момента съдът постанови привеждане в специализираната психиатрична болница в Ловеч за лечение, тъй като тя е диагностицирана с психично заболяване", каза адвокат Павлин Коюмджиев.

В съдебната зала днес Кристина Дунчева влезе във видимо влошено състояние, като не успя да разпознае родителите си, които бяха дошли пред съда по време на делото.

Вижте повече в прякото включване на Антония Сукалинска

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Тошев вече не е част от ЦСКА 1948
Мартин Тошев вече не е част от ЦСКА 1948
Пол Погба се завърна в Ювентус
Пол Погба се завърна в Ювентус