НОВИНИ

Започнало е дисциплинарно производство срещу полицайката Симона Радева в столичното 1 РПУ

Айше Сали
от Айше Сали
12:07, 11.07.2022 (обновена)
8173
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

МВР съобщи, че полицайката от Първо РПУ Симона Радева е отстранена от длъжност за срок от 2 месеца. Става дума за нарушаване на етични правила, за личния пример, който дава, както и евентуално за украване на данни.

Симона Радева е полицайката, помогнала на Георги Семерджиев, който с джипа си прегази две момичета на столично кръстовище, да се укрие.

По случая с катастрофата има данни за наличие покровителстване на Георги Семерджиев. Според свидетелски показания става въпрос за период от 2021 г. до датата на катастрофата. Ако бъде доказана вината на служителите на МВР, законът превижда от 1 до 8 години затвор, както и невъзможност да заемат определени длъжности.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала да бъдат закупени камери за контрол и засичане на скоростта, както и да има постоянни акции за контрол на скоростта.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Най-важната мярка е да бъде увеличен контролът от страна на Пътна полиция. Заете, че дирвкторът на Пътната полиция беше поканен на сесися на СОС. Всички общински съветници поискаха да има непрекъснат контрол, постонни акции за контрол на скоростта и шофирането в нетрезво състояние. Това, което сме поискали е да се увеличат камерите за скорост. Силен контрол - това са мерките. По друг начин няма как да се справят с такива шофьори, които на практика са престъпници, карайки по улиците на София с огромна скорост. За съжаление, знаем и за други такива случаи, които имахме - изключително тежки и водещи до загуба на човешки живот. Това е недопустимо в рамките на града ни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж от Берковица влезе в болница след арест
Мъж от Берковица влезе в болница след арест
Национали по вдигане на тежести обявиха, че започват бойкот
Национали по вдигане на тежести обявиха, че започват бойкот