НОВИНИ

Мъж от Берковица влезе в болница след арест

Близки твърдят, че над мъжа е упражнено полицейско насилие

bnt avatar logo
от БНТ
12:11, 11.07.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

42-годишен мъж от Монтана бе приет в болница в тежко състояние, след като е бил в полицейския арест в Берковица. Близките на пострадалия твърдят, че е упражнено полицейско насилие.

Случаят е от миналата сряда, днес състоянието на пострадалия е стабилизирано. Сряда вечерта на площада в Берковица мъжът се движил със свой приятел, и двамата - във видимо нетрезво състояние. Те са отведени и претърсени от полицията в местното районно управление.

У 42-годишния мъж полицаите открили 2 грама суха зелена тревиста маса. Той ударил един от полицаите в лицето и в областта на дясната ръка, заради което е задържан за 24 часа.

Според версията на полицията по-късно през нощта мъжът станал от леглото, впоследствие паднал върху маса няколко пъти, като така се самонаранил. Пострадалият е транспортиран в болницата в Монтана без опасност за живота.

В болницата обаче казват, че мъжът е приет в тежко състояние. Опериращият лекар не се ангажира за причината.

"Черепно-мозъчна травма с разкъсано нараняване на лицето и гръдна травма с хематом. Опериран е по спешност. Състоянието му беше доста тежко. В момента е в реанимация", каза д-р Красимир Каменов, началник на хирургично отделение в МБАЛ "Монтана".

"Полицаите оставят брат ми в районното управление. Часове по-късно той се събужда целият в локва кръв, с с две счупени ребра, с множество аркади по главата, с мозъчно сътресение и много лошо състояние", обясни Добромир Никифоров, брат на пострадалия.

Мъжът все още не е прегледан от съдебен лекар, няма и становище от "Съдебна медицина" какво е реалното му състояние, казва друг от близките.

По случая са образувани две досъдебни производства - за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител и за притежание на наркотици. Образувана е и вътрешна проверка със заповед на началника на РУ - Берковица, като е уведомена и районната прокуратура в Монтана.

Репортер: Мирослава Георгиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слаб старт на почивния сезон във Варна заради множество отменени резервации
Слаб старт на почивния сезон във Варна заради множество отменени резервации
Започнало е дисциплинарно производство срещу полицайката Симона Радева в столичното 1 РПУ
Започнало е дисциплинарно производство срещу полицайката Симона Радева в столичното 1 РПУ