НОВИНИ

Съдът в Пловдив не одобри споразумението между прокуратурата и майката, малтретирала детето си

Съдът в Пловдив не одобри споразумението между прокуратурата и майката, малтретирала детето си
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: БНТ-Пловдив
16:36, 15.10.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Пловдив не одобри споразумението за условна присъда между прокуратурата и майката, която заедно с приятеля си малтретира родното си дете.

Така жената отново ще се изправи пред съда, но този път в едно производство с Петър Чернев, който е с 6 обвинения, заради проявената жестокост към 5-годишното момче. Още две операции предстоят на детето, което живее с баща си в Германия.

Според адвоката на майката, тя плаща издръжка, интересува се ежедневно от детето и съжалява за случилото се. Жената и прокуратурата се бяха договорили за три години условна присъда с пет години изпитателен срок, но сега делото отново ще се гледа заедно с това на основния обвиняем Петър Чернев.

Димитър Костов - прокурор: "Съдът предложи изменение в така предложеното от нас споразумение, като според настоящия съдебен състав квалификацията относно подсъдимата следва да бъде като помагаческа дейност, т.е. пак в съучастие, но като помагаческа дейност, а това обстоятелство не бе прието от другата страна, подсъдимия Чернев и неговата защита, а липсата на това съгласие доведе до това съдът да не одобри споразумението, защото така се изисква по закон."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Тухел е фаворит за селекционерския пост в Англия
Томас Тухел е фаворит за селекционерския пост в Англия