НОВИНИ

Съдът върна окончателно делото за катастрофата с Местан

съдът върна окончателно делото катастрофата местан
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 30.10.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Кърджали, с което бе върнато на прокуратурата делото за катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан.

При инцидента загина 6-месечно бебе. Обвиняеми по делото са бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед и Лютви Местан. И срещу двамата е повдигнато обвинение за това, че на 14 април 2019 г. на разклона за кърджалийското село Загорско при управление на автомобил, са нарушили правилата за движение и причинили смъртта на детето.

Готова е експертизата за катастрофата с Лютви Местан

Пловдивският апелативен съд споделя доводите на Окръжен съд-Кърджали, че в хода на досъдебното производство са допуснати нарушения на процесуалните правила.

Според магистратите майката и братчето на загиналото момиченце са били представлявани от адвокати, които са били адвокати и на бащата, което е основание за отвод.

Обвиниха и бащата на загиналото при катастрофата с Лютви Местан бебе

Другият мотив е, че органите на досъдебното производство не са установили и в пълнота кръга на пострадалите лица. Починалото бебе има баби и дядовци, които също могат да претендират, че са претърпели неимуществени вреди от деянието. Определението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев изпрати съболезнования до Макрон по повод терористичните актове в Париж и Ница
Радев изпрати съболезнования до Макрон по повод терористичните актове в Париж и Ница
Издирват собственика на намерена сума пари в София
Издирват собственика на намерена сума пари в София